Zavřít reklamu

Plnohodnotná Apple TV je podobným tématem jako zmenšený iPad. Zřetelné obrysy začala nabírat s vydáním biografie Steva Jobse od Waltera Isaacsona, kde je o ní několik zmínek. S nejnovějšími spekulacemi ohledně jejího představení, ale přišel Business Insider, který cituje Hong-Kongskou analytickou společnost CLSA. Podle ní, by tolik diskutovaná Apple TV měla být představena příští rok, tedy v roce 2013, a nikoli již ke konci roku tohoto, jak hovořily dřívější spekulace. CLSA zároveň, spolu s jinými analytiky, vidí velkou investici Foxconnu do Sharpu jako jakousi stopu na jejímž konci by měla stát právě potenciální televize z Cupertina.

“Nadále si myslíme, že Apple TV dorazí na trh v roce 2012. Toto dokonce i naznačuje nedávná investice Hon Hai/Foxconnu do Sharpu a prohlubování jejich vzájemného partnerství. Zároveň předseda Hon Hai Terry Gou investoval soukromě 46,5% podíl do nové továrny Sharpu v Sakai city. Podle nás jde tedy o jasné důkazy, že na nové Apple TV se usilovně pracuje. Samotný Apple pak investuje do zařízení Sharpu zhruba $1,3 miliardy.”

CLSA ale bohužel neposkytla žádný racionální důvod proč by nová televize měla být představena až příští rok. Na druhou stranu většina spekulací směřuje právě na konec letošního, popřípadě začátek roku příštího. Podle nedávných zpráv výrobci součástek již začali s výrobou komponent nové Apple TV s potenciálním zahájení prodejů právě ke konci roku 2012. Tato společnost nepatří k hojným tvůrcům spekulací. Svou první spekulaci vypustila během léta 2011, a týkala se LTE iPadu, který měl být představen před Vánoci 2011. Jak to bylo ve skutečnosti všichni moc dobře víme.

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.