Zavřít reklamu

Jednou z najužitočnejších vlastností, ktorou disponujú moderné mobilné telefóny je aj podpora GPS. Tým pádom v dnešnej dobe už zo sebou nenosíte len prístroj, ktorým sa dovoláte všade kde potrebujete, ale máte k dispozícii okrem multimédií aj možnosť za akejkoľvek situácie, okamžite zistiť vašu presnú polohu, rýchlosť, nadmorskú výšku a ostatné údaje, ktoré sú k dispozícii prostredníctvom globálneho lokalizačného systému. V súčasnosti už nie sú lokalizačné služby v mobilných zariadeniach viazané len na navigáciu či určovanie polohy, ale umožňujú aj zaznamenávať vaše aktivity ako je napríklad beh.

Medzi aplikácie, ktoré vám pomôžu určiť vašu polohu na zemi patrí aj GPS everyWhere + HUD Mode od vývojárov Ynfo.Apps. Je dôležité spomenúť, že sa nejdená o plnohodnotnú navigáciu ale skôr o pomocníka, ktorý vám poskytne presné údaje o mieste kde sa práve nachádzate. Hlavnou devízou tejto aplikácie je možnosť aktivovať HUD mód, čím sa budú všetky dostupné informácie premietať na čelné sklo automobilu.

IMG_0025

Konkrétne GPS everyWhere zobrazuje rýchlosť ( km/h, MPH, M/s ), kompas, priemernú rýchlosť, zemepisnú šírku a dĺžku, nadmorskú výšku, čas, teplotu (°C, °F, K ), počasie, vlhkosť ale aj smer a rýchlosť vetra. Použité sú štandardné mapové podklady od Google Maps, ktoré však v tomto prípade slúžia len na zobrazenie aktuálnej polohy. K dispozícii je osem špeciálnych tém, umožňujúcich prispôsobenie celkového vzhľadu. Grafická stránka a ovládanie je veľmi jednoduché ale aj prehľadné, takže orientácia v aplikácii nebude robiť problémy.

IMG_0023
as
Resumé

Osobne ma HUD mód dosť sklamal. Pri pekných slnečných dňoch aké cez víkend vládli, bol odraz z iPhonu na skle aj pri maximálnom jase takmer nečitateľný. Vo večerných hodinách a za šera bola situácia podstatne lepšia, no ani náhodou nečakajte podobný efekt, ako majú originálne head-up displeje na automobiloch značky BMW. Preto si viem využitie GPS everyWhere najviac predstaviť pri aktivitách spojených s voľným časom, kde vám informácie o polohe a rýchlosti budú užitočné.

Dnes nejčtenější

.