Zavřít reklamu

Apple dnes přesně ve 14:00 našeho času zveřejní na events.apple.com audio záznam, ze kterého bude jasné co společnost udělá s hotovostí převyšující 100 miliard amerických dolarů. Audio konference byla ohlášena na poslední chvíli a povede ji sám Tim Cook. Apple v současné době disponuje hotovostí větší, než jaká byla použita například na první záchranný balíček pomoci Řecku. Apple by mohl každému člověku na naší planetě vyplatit částku 14$. Akcionáři také netrpělivě očekávají, že Apple oficiálně oznámí to, co Tim Cook již naznačil, tedy vyplácení dividend. Poněkud zvláštní konference se bude týkat opravdu pouze oznámení o tom, co Apple podnikne se nebývalou hotovostí, kterou v současnosti nedisponuje žádná jiná společnost v oboru IT. Bohužel pro nás, je Apple v současné době v takové pozici, kdy lze jen velmi těžko očekávat, co s finanční hotovostí udělá.

Jako nejpravděpodobnější možná investice se zatím zdá vybudování sítě satelitů, které na nízké oběžné dráze poskytnou rychlost připojení k internetu 12Gb/s. Apple v současné době již velmi, ale opravdu velmi potřebuje rychlý mobilní internet, který mu současní operátoři nejsou schopni poskytnout v žádné zemi světa snad s výjimkou jistých částí Japonska. Tato akvizice by byla zřejmě nejzajímavější možností, jak uživatelům na celém světě poskytnout 100% služby iCloud, iTunes Store a dalších služeb, které jsou závislé na internetu. Otázka je, zda by takovou velkolepou událost neprezentoval Tim Cook před zraky novinářů, ale „pouze“ pomocí audio konference.

Apple si samozřejmě může koupit některou z IT firem typu Sony nebo Samsung. Může zakoupit sociální síť Twitter. Jako zajímavou možnost vidíme také koupi továren společnosti Foxconn nebo vybudování vlastních továren, které budou produkovat výrobky Applu. Informace samozřejmě poskytneme okamžitě po audio konferenci, které se mohou účastnit nejen novináři, ale díky tomu, že zahraniční média zveřejnila vstupní kódy do konference, které nám Apple včera večer zaslal, mohou se účastnit všichni, kdo zavolají na zveřejněná čísla a zvolí správný vstupní kód. Vážně díky 9to5mac.com, jsme zvědavý jak to dnes dopadne. V minulosti však Apple vyžadoval také zaslání telefoního čísla ze kterého budete telefonovat předem, aby odfiltroval veřejnost, tentokrát tomu tak není. Pokud budete chtít volat s Timem Cookem, uvedomte si prosím, že se jedná o zahraniční hovor, který je účtován jako hovor na pevnou linku v USA.

 

Tim-Cook-Apple-CEO-with-Apple-Logo-and-Steve-Jobs-2

Dnes nejčtenější

.