Zavřít reklamu

Momalo je nová aplikace, kterou vytvořili a nedesignovali slovenští autoři Peter Druska a Marián Bačík. Je určena především pro vaše vnoučata, děti a nebo mladší sourozence. Dát dětem vymalovat obrázek není vůbec žádná sranda. Chvilka nepozornosti a kromě krásného obrázku můžete mít i zcela pokreslený stůl. To se vám ale nemůže stát s touto aplikací, která je v základní verzi dostupná zcela zdarma.

Hned ze začátku vás zaujme jednoduché zpracování a příjemná grafika. Ani ikonu samotné aplikace rozhodně nepřehlédnete mezi ostatními. Po instalaci nehledejte žádné menu. V levém horním rohu je ikona Cathegories (kategorie), kde si zvolíte co chcete vymalovávat. Celkem je v nabídce šest kategorií: zvířata, květiny, abeceda, geometrické objekty, čísla a „prázdný papír“, na který si můžete načmárat cokoli jen chcete. Na samotné kreslení, ale naleznete mnoho dalších a propracovanějších aplikací. V jednotlivých kategoriích už naleznete desítky motivů.

Pokud si zvolíte nějaký motiv, můžete jej zobrazit ve dvou náhledech. První je klasický, ten co všichni známe a druhý je vzorovaný. To protože barvy v této aplikaci mají vždy jiný vzor a vaše děti tak jednoduše poznají, kterou barvu by měli použít. Na výběr máte tři velikosti štětců a gumu, jejíž velikost záleží na štětci, který byl použit jako poslední. V levém dolním rohu je kruh, který ukazuje barvu, kterou zrovna používáte. Po kliknutí na tuto ikonu můžete barvu změnit. V levém horním rohu jsou další tři ikonky. První červená je návrat k výběru obrázku, další zelená současný obrázek uloží a poslední přepínáte módy zobrazení(klasický/vzorovaný). A na konec v pravém horním rohu je koš, kterým vaše veledílo resetujete.

Po instalaci je několik obrázků v kategorii zvířat zdarma a navíc máte tři hrušky, za které můžete vyměnit další obrázky. Za hodnocení aplikace dostanete další tři hrušky zdarma a pokud chcete více, tak si je budete muset dokoupit. 6 hrušek za 0.79€, 42 za 4.99€ a 420 za 9.99€.

Celkově se mi Momalo líbí a věřím, že vaše dítka na nějaký ten čas zabaví. Vše je velmi jednoduché a intuitivní. Velmi mě překvapilo že, v aplikaci můžete dokonce míchat barvy. Na druhou stranu je vše pouze v angličtině, kterou mnoho pětiletých dětí neovládá. Dále je náročné, vybarvit objekty přesně po okraje. Je ale pravda, že mé prsty jsou celkem tlusté a tak si linku prstem zakryji a pak nevím, kdy mám přestat. Momalo je určen pouze pro iPad(osobně si nedovedu představit aplikaci na menším displeji) a vyžaduje iOS 5.0 nebo novější.

Dnes nejčtenější

.