Zavřít reklamu

Apple dnes v podvečer našeho času rozeslal všem uživatelům služby iWork Beta informační email, ve kterém uvádí, že 31. 7. 2012 dojde k odstavení služby iWork Beta. Apple dále uvádí, že doporučuje přejít na službu iCloud, která již nyní obsahuje více jak 40 milionů dokumentů iWork od milionů uživatelů po celém světě. Doporučuje se před 31. 7. 2012 stáhnout všechny soubory z iWork Beta do počítače a následně je synchronizovat s iCloud. Zvláštní je, že Apple nebude schopen automaticky přenést soubory z iWork Beta do iCloud, ale varuje uživatele, aby to udělali sami.

Naneštěstí iWork.com nikdy nenabídlo to co konkurenční Windows Live Office a Google Docs a to online editaci dokumentů. Nicméně Apple má dva hlavní důvody, proč iWork nechat zmizet v propadlišti dějin. Tím prvním je, že nyní drtivá většina zákazníků využívá iCloud, díky kterému si můžeme uložit své dokumenty, fotografie, hudbu a filmy do cloudu a bezdrátově, ale především automaticky je synchronizovat s ostatními zařízeními, která vlastníme. Vzhledem k tomu, že přes iCloud můžeme sdílet i dokumenty, tak se iWork.com stalo poněkud zbytečným.

Druhým důvodem proč tak Apple činí je právě to, že služba byla velmi průměrná a konkurence nabídla lepší řešení. Navíc práce se soubory zde nebyla tak jednoduchá jako třeba u Dropboxu. Pokud tedy iWork.com využíváte, tak si své dokumenty zálohujte, jinak o ně nenávratně přijdete k 31. červenci 2012.

 

iwork-end

*Obrázek: čtenář Bechar

Dnes nejčtenější

.