Zavřít reklamu

Zariadenia s operačným systémom iOS majú širokospektrálne využitie. Väčšina z nás ich používa na uskutočňovanie hovorov, prezeranie web stránok, emailov, prácu ale aj na zábavu. Kvôli tomu, má spoločnosť Apple k dispozícii svoje produkty v rôznych pamäťových kapacitách. Väčší úložný priestor nie je nikdy na škodu, no ak plánujete využívať vaše zariadenie hlavne na prezeranie internetu, bude vám 64GB verzia určite zbytočná. Ale ak máte dostatok voľnej pamäte vo vašom iPade, iPode touch alebo iPhone a neviete čo s ňou, skúste ju využiť ako bezdrôtové úložisko pre vaše dáta.

Pomôže vám s tým aplikácia AirDisk Pro od vývojárov z App2Pro, ktorá je schopná ukladať, zobrazovať a spracovávať rôzne súbory, skopírované do iZariadenia z vášho osobného počítača. AirDisk Pro slúži hlavne na prehliadanie dokumentov (Pages, Numbers, Keynote, Word, Excel, PowerPoint), obrázkov (JPG, PNG, GIF, BMP, TIF, TIFF, ICO), ako PDF čítačka, multimediálny prehrávač (WAV, MP3, M4A, CAF, AIF, AIFF, AAC, MP4, MOV, MPV, M4V) a diktafón. Jeho výsadou je však správa všetkých uložených súborov, ktoré tým pádom môžete mazať, presúvať, kopírovať, posielať e-mailom, zdieľať, rozbaliť (unzip, unrar) ale aj zabaliť (zip).

IMG_0006
IMG_0241

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdieľať, prípadne prenášať súbory je možné tromi spôsobmi:

  • Prostredníctvom Wi-Fi, kde do prehliadaču na vašom počítači zadáte IP adresu iZariadenia, ktorá je dostupná v položke „Settings“. Zobrazí sa vám stránka, v ktorej je možné prezerať a upravovať súbory, ale taktiež ich jednoduchou „Drag & Drop“ metódou prenášať.
pc
  • Cez USB kábel vďaka programu iTunes v počítači.
sad
  • Pomocou Bluetooth alebo Wi-Fi, medzi dvoma iOS zariadeniami s nainštalovanou aplikáciou AirDisk Pro.
IMG_0248
IMG_0249

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednoduchá grafická stránka umožňuje intuitívne ovládanie, preto sa v menu hneď zorientujete. Nastaviť si je možné niekoľko funkcií. Konkrétne sú to možnosti zdieľania, jazyk, zvuky, zobrazovanie prípon súborov a automatické vypnutie displeja. V prípade že vaše dáta obsahujú citlivé informácie, k dispozícii je uzamknutie aplikácie heslom.

IMG_0240
IMG_0243

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resumé

Osobne ma možnosti AirDisk Pro veľmi zaujali. Nie je to len obyčajná úložná schránka, keďže dokážete väčšinu súborov bez problémov otvoriť priamo v iZariadení. Celé prostredie aplikácie hodnotím ako dokonalé a v podstate mu nie je čo vytknúť. Netreba zabudnúť na to, že sa jedná o univerzálnu verziu, z čoho vyplýva, že vám stačí zakúpiť AirDisk Pro len raz a môžete ho používať nielen na iPhone alebo iPod touch, ale aj na iPade. Tým pádom môžem hodnotiť uvedenú aplikáciu ako výbornú a za kúpu určite stojí.

Dnes nejčtenější

.