Zavřít reklamu

Běháte, rádi chodíte, jezdíte na bruslích nebo na kole? Pokud jste alespoň jednou odpověděli ano a chcete si vést záznamy o těchto vašich sportovních výkonech, je aplikace iMapMyRun určena přesně pro Vás! Nejenže mapuje trasu, kterou jste se vydali, ale také zaznamenává spoustu zajímavých a užitečných informací. Podívejte se, jak je snadné mít přehled ve všech fyzických aktivitách.

Jak již tedy samotný název napovídá, jedná se o aplikaci, která během vašich aktivit zaznamenává trasu, rychlost a vámi překonanou vzdálenost. K těmto standartním funkcím můžete ale také připojit externí čidla, která budou sloužit například jako krokoměr nebo pulsmeter. Na kola potom existují různé varianty tachometrů a otáčkoměrů.

Jediné co budete potřebovat je bezplatný účet, k jehož registraci vás aplikace vyzve hned při prvním spuštění. Po úspěšné registraci vyplníte několik informací o vašem zdravotním stavu, které aplikace využije k naplánování cvičebního plánu. Zadat musíte výšku, věk a váhu, která se automaticky odečítá podle toho, kolik kalorií jste aktivitami spálili.

IMG_0007
IMG_0009
Nejen že se vámi uběhnutá trasa zakresluje do mapy společně s místem startu a cíle, ale také můžete v jednotlivých oblastech sledovat nadmořskou výšku. To se samozřejmě při výpočtu finálního grafu zohlední, takže můžete být bez obav, že by se těžší překonávání výškových rozdílů neodrazilo na výsledcích.

Sledovat můžete také čas, který uběhl od doby, kdy jste vyběhli vy, vzdálenost v kilometrech nebo mílích a vaší aktuální rychlost. Po pár chvílích se zobrazuje také průměrná a nejvyšší dosažená rychlost. Na stejné stránce, jejíž obsah si můžete plně přizpůsobit, najdete také výsledky měření bezdrátově připojených čidel.

IMG_0012
IMG_0008

Samostatnou položku menu tvoří přehled všech uložených aktivit, které můžete libovolně pojmenovat a najdete v nich informace o vaší cestě, a to včetně mapy ukazující i místa zastavení a počet spálených kalorií. V podrobnějším výpisu můžete zjistit například průměrnou rychlost jakou jste šli, největší překonaný výškový rozdíl a spoustu dalších podobně zajímavých funkcí.

Svoje výkony můžete sdílet se svými přáteli hned třemi způsoby. Prvním, skrze Twitter, kam může aplikace automaticky odesílat vaš průběžný nebo celkový stav. Druhou možností je sdílení přes Facebook, kam se také automaticky publikuje vaše poloha a aktuální výkon. Jako poslední volbu sdílení můžete zvolit vlastní systém MapMyRun, kde se zveřejňují veškeré informace hned po ukončení cvičení. Samozřejmě můžete všechny sociální sítě v nastavení zablokovat a nikam nepublikovat svoje výsledky. Funkce Live funguje na principu „přátel“, které v aplikaci máte a můžete tak zjistit, zda-li někdo z nich není poblíž, nebo tu alespoň jednou byl.

Shrnutí
iMapMyRun je určitě velmi zajímavá a užitečná aplikace, která je dostupná dokonce i ve free verzi, avšak s všudypřítomným reklamním bannerem. Prostředí je chvílemi velmi jednoduché a intuitivní, ale místy zase nepřehledné a zmatené. Mluvím například o prvotním nastavení informací o vaší velikosti, kdy nemůžete použít desetinnou čárku, ale po uložení na servery MapMyRun se záhadně objeví a zpřesní původně vložené údaje. Jinou, ale velmi důležitou a podstatnější, chybou této aplikace je její nestabilnost při vypnutém BlueTooth. Když je zapnuté, všechny funkce fungují normálně, ale při jeho vypnutí přestane aplikace fungovat. Chybová hláška odůvodňuje pád aplikace nemožností přístupu k externím čidlům. A to přesto, že žádné rozšíření připojené nemáte.

Dnes nejčtenější

.