Zavřít reklamu

Apple dnes oznámil svůj záměr odstavit službu iWork.com, ke kterému by mělo dojít 31. července tohoto roku. iWork.com je online službou, která prozatím doplňuje funkce kancelářské sady iWork. Od svého představení, které proběhlo 6. ledna 2009, se služba nějak významně nevyvíjela a za takřka tři roky existence nepřekročila stádium veřejně testované beta verze. Bohužel, ani valných úspěchů nedosáhla, což mohlo být způsobeno omezenou nabídkou funkcí, kdy jste měli možnost dokument např. z Pages, uploadovat na server, stáhnout jej, prohlížet, nebo jej okomentovat.

Naneštěstí iWork.com nikdy nenabídlo to co konkurenční Windows Live Office a Google Docs a to online editaci dokumentů. Nicméně Apple má dva hlavní důvody, proč iWork nechat zmizet v propadlišti dějin. Tím prvním je, že nyní drtivá většina zákazníků využívá iCloud, díky kterému si můžeme uložit své dokumenty, fotografie, hudbu a filmy do cloudu a bezdrátově, ale především automaticky je synchronizovat s ostatními zařízeními, která vlastníme. Vzhledem k tomu, že přes iCloud můžeme sdílet i dokumenty, tak se iWork.com stalo poněkud zbytečným.

Druhým důvodem proč tak Apple činí je právě to, že služba byla velmi průměrná a konkurence nabídla lepší řešení. Navíc práce se soubory zde nebyla tak jednoduchá jako třeba u Dropboxu. Pokud tedy iWork.com využíváte, tak si své dokumenty zálohujte, jinak o ně nenávratně přijdete k 31. červenci 2012.

*Zdroj: Mac World

Dnes nejčtenější

.