Zavřít reklamu

Apple během včerejší keynote představil novou Apple TV 3. generace, novou verzi tabletu iPad, ale také software, který je pro něho určený. Tim Cook prováděl celou prezentací a slovo ostatním pouze půjčoval, stejně jako to vždy dělal Steve Jobs. Bohužel jsme se v redakci shodli na tom, že to zkrátka nebyla příliš povedená prezentace. Následující článek se zakládá na dojmech celé redakce a jedná se o názor všech našich redaktorů. Tim Cook začal prezentaci poměrně zvláštně, téměř okamžitě po startu představil novou generaci Apple TV. Vzápětí však začal řešit také počty iOS uživatelů, obchodů Apple Store a další zajímavé čísla. Stejně jako skákal od tématu k tématu na začátku, bylo tomu tak i po čas celé prezentace, kdy například u iPadu opětovně vychvaloval jeho display i v situaci, kdy prezentátor uvedl již jiné, zajímavé informace.

Samozřejmě na tom není nic špatné, co je však velmi zarážející je následující věta, kterou Tim Cook pronesl: „Omlouváme se 128GB verzi iPadu nenabízíme.“ Od člověka v pozici CEO nejsilnější společnosti světa současné doby, zní věta omlouváme se jako uznání chyby, jako omluva za pochybení, přitom tak pravděpodobně znít vůbec neměla. Steve Jobs by řekl: „Víc paměti než 64GB nepotřebujete, máte iCloud!“ všichni by začali tleskat a uznali, že iCloud nahradí zbytečné datové uložiště. Steve Jobs by samozřejmě také dodal, že právě díky iCloudu mají nyní zákazníci 4G LTE síť a mohou tak i větší data nechat na serverech Applu. Tim Cook se však místo toho omluvil a jakoby uznal chybu. Zvláště také působila skutečnost, že zatím co pro Apple Store bylo vytvořeno velmi kvalitní video, na kterém Tim Cook ukazoval oblíbenost a „ducha“ Apple Store, na video u nových aplikací se zcela zapomnělo. Namísto aby zejména funkce software určeného přímo na tvorbu videa Apple prezentoval přímo živě v sále nebo pomocí před natočeného videa, ukázal Tim Cook a Phill Schiller pouze několik obrázků a nakonec pustil reklamní video.

Celkově se nám styl prezentace Tima Cooka příliš nelíbil a celý se nesl v duchu, hlavně neudělat něco špatně a nezkoušet zbytečné předvádění. Apple přece jen není v pozici, kdy se má ředitel této společnosti omlouvat celému světu za to, že se rozhodli vyrobit iPad bez 128GB paměti. Společnost je v pozici, kdy si má být tak jistá svou silou, že nemusí nikomu nic vysvětlovat, ale pouze nabádat k využití iCloudu.

Tim-Cook-Apple-CEO-with-Apple-Logo-and-Steve-Jobs-2

Dnes nejčtenější

.