Zavřít reklamu

O pár hodín sa dozvieme podobu novej generácie, jedného z najúspešnejších tabletov na svete. Apple iPad sa už od svojho začiatku tešil nesmiernej obľube, čomu svedčili aj jeho predajné čísla. Stal sa veľkou revolúciou v oblasti informačných technológii a v podstate udal smer, akým sa budú uberať osobné počítače budúcnosti. Jeho vonkajší dizajn sa v priebehu generácii veľmi nezmenil, zadná časť je tvorená z hliníka a vpredu nájdeme displej. V obidvoch prípadoch sa jedná o povrchovú úpravu, ktorá je dosť odolná pred vonkajšími vplyvmi, no niekedy to jednoducho nestačí a už po chvíli nepozornosti môžeme pozorovať škrabance, či v horších prípadoch praskliny na displeji.

Z tohto dôvodu si väčšina majiteľov svoje iOS zariadenia chráni rôznymi fóliami, puzdrami a krytmi. Medzi známych výrobcov takýchto ochranných pomôcok, patrí už niekoľko rokov aj firma Speck. Konkrétne nás dnes zaujíma jej model FitFolio určený pre iPad 2, s cenou okolo 40€.

Bez 0

Na prvý pohľad ide o obyčajné kožené puzdro, avšak zadná strana naznačuje nezvyčajnú kombináciu kože a polykarbonátovej škrupiny, do ktorej tablet presne a pevne zapadne. Vyrezané sú v nej otvory na prepnutie do tichého režimu a spánku, ovládanie hlasitosti, kameru, reproduktor, slúchadlá a taktiež na „Dock“ konektor.

DSC_1020

Avšak čo ma na FitFolio najviac zaujalo, je jednoznačne geniálny systém držania iPadu vo zvislej polohe. Na vonkajšom ráme sa totiž nachádza výčlenok, ktorý zapadá do štyroch rôzne vzdialených lisov na vnútornej strane krytu. Tým pádom si môžete nastaviť až štyri rôzne uhly pohľadu a zvoliť si ten, ktorý vám najviac vyhovuje.

DSC_1028
DSC_1024

Bohužiaľ veľké mínus vidím v mechanizme, ktorý zabraňuje otváraniu krytu. Ide totiž o lacnú gumičku na prednej časti, ktorou sa zaistí zadný polykarbonátový kryt. Často ide o zdĺhavý proces a keďže som zvyknutý na Smart Cover, ťažko sa mi na tento detail zvykalo.

DSC_1019

Resumé
Osobne ma spôsob, akým je možné pri tomto produkte nastavovať rôzne polohy iPadu 2 príjemne prekvapil, avšak na druhej strane, princíp zaisťovania gumičkou nebol z môjho pohľadu domyslený a dosť mi prekážal. Každopádne je to čisto subjektívny názor, preto ak odhliadnem uvedený nedostatok, môžem Speck FitFolio pre iPad 2 len odporučiť.

Dnes nejčtenější

.