Zavřít reklamu

Apple iPhone nebo iPod touch je možné v kombinaci s nejrůznějším příslušenstvím možné použít jako téměř cokoli. Nyní máte možnost využít svůj telefon nebo přehrávač jako syntetizér. Stačí k tomu kontrolér Akai SynthStation 25, který je vybaven 15 plnohodnotnými klávesami a několika dalšími tlačítky pro ovládání zvuku. Do kontroléru zasunete mobilní telefon iPhone nebo multimediální přehrávač iPod touch, které následně slouží jako syntetizér.

Žádný hardware by nebyl úplný bez software a tak je samozřejmě k tomuto příslušenství na iTunes App Store připravena aplikace, s jejíž pomocí vykouzlíte požadované zvuky. Základem software je plnohodnotný syntezátor se čtyřmi vlnovými průběhy, pilou, obdélníkem, trojúhelníkem a sinusem. Samozřejmostí jsou pak čtyři typy filtru, šest typů vln, zesilovač a nastavitelná modulace pomocí dvou os. Syntezátor toho tedy nabízí opravdu mnoho a kdyby přidal ještě pár drobností, vyrovná se možnostmi programování zvuku těm nejlepším virtuálním analogům. Kromě výše uvedených možností nastavení zvuku je k dispozici také více než 50 bicích sad, u kterých lze nastavit ladění, hlasitost a zvukové panorama. Vše je samozřejmě možné ovládat pomocí multi-touch displeje nebo pomocí samotného hardwaru.

Nejlepší vlastností celého příslušenství je však výborný zvuk, který ohodnotili odborníci na serveru Muzikus.cz. Ti dokonce uvádí v celkovém hodnocení, že pokud vám nevadí malý rozměr kláves a trocha latence, není problém použít tento nástroj jako kterýkoli jiný virtuální analog. Zajímavostí je taktéž cena, která se pohybuje na úrovni 2290Kč.

 

 

Dnes nejčtenější

.