Zavřít reklamu

Moderní technologie si stále častěji nacházejí cestu do našich automobilů a tak jistě není velkým překvapením, že další inovace se týkají jablečné asistentky SIRI. Prvním výrobcem, který se pro tento krok rozhodl je německý koncern Daimler, který SIRI integruje se svými vozy Mercedes-Benz. Premiéru si odbude SIRI v modelech A-třídy na letošním Ženevském autosalonu a je vysoce pravděpodobné, že se později objeví i v jiných modelech automobilky.

Integrace bude postavena především na aplikaci, kterou si Daimler sám vyvinul, jménem Digital DriveStyle App, která se jednoduše spojí s multimediálním systémem automobilu. Podle tvůrců aplikaci využijete i s nejzákladnějším systémem, který Mercedes nabízí. Díky aplikaci tak získáte přístup na sociální sítě (nejsem si jistý zdali je vhodné během řízení prohlížet Facebook nebo Twitter), ale především dostanete možnost využívat i internetové rádio, navigační software od Garminu, službu „Car Finder“ a hlavně získáte přístup k SIRI. Mercedes-Benz se tak plně právem tituluje jako první výrobce, který přináší do osobních automobilů technologie na rozpoznávání hlasu. iPhone bude přímo připojen k handsetu automobilu a veškerá data z něj a především z Digital DriveStyle se budou přenášet na displej an palubní desce, jak můžete vidět na obrázku níže. Nabíjení telefonu je zcela samozřejmou věcí během připojení.

A-Klasse

V Mercedesu zároveň pilně pracují na dokončení svého cloudového systému COMMAND Online, zároveň v nejbližších měsících uvolní i další aplikace jako například Parking Finder a právě Digital DriveStyle App. Tyto aplikace budou zdarma ke stažení. Zajímavostí ještě je, že Mercedes otevřel vývojářské studio v Kalifornii a Indii, které bude vyvíjet budoucí aplikace. V plánu má automobilka uvést každoročně tucty aplikací. Mercedes-Benz je na poli integrace produktů Applu do automobilů velkým průkopníkem, například v roce 2005 byl prvním výrobcem, který nabídl plnou integraci iPodu ve svých automobilech.

*Zdroj: Apple Insider

Dnes nejčtenější

.