Zavřít reklamu

Nezávislá nezisková asociace FLA neboli Fair Labor Association prováděla šetření v továrnách společnosti Foxconn Technology group a zjistila, že podmínky pro zaměstnance jsou v těchto továrnách nadprůměrné. Podle zjištění jsou podmínky pro zaměstnance ve Foxconnu lepší než v kterékoli jiné oděvní nebo výrobní továrně v Číně. FLA bude provádět audit v několika desítkách továren po celé Číně na žádost společnosti Apple. FLA provede audit téměř ve všech dodavatelských továrnách a montážních halách, které Apple využívá při výrobě svých produktů. Prezident asociace FLA Auret van Heerden pro agenturu Reuters uvedl, že zatím nebude prezentovat oficiální závěry, ale po pár dních které měl možnost strávit ve výrobních halách továrny Foxconn může čistým svědomím říci, že pracovní podmínky zde jsou oproti jiným výrobním podnikům Číně nadprůměrné.

Auret Van Heerden dále uvádí: „Byl jsem velmi mile překvapený, když jsem se procházel po Foxconně, jak pokojně vše probíhá, v porovnání s kteroukoli oděvní výrobní halou. Takže si myslím že problém není ve vysoké intenzitě práce nebo v neúměrném tlaku na pracovníky, ke kterému dochází v jiných továrnách. Osobně si myslím, že zde spíš svou negativní roly sehrává monotónnost práce a odloučení od domova.“

Dle názoru LsA je tedy pravděpodobné, že zaměstnanci Foxconnu spíše využívají mediální známosti společnosti Apple o které se píše každá věc, která jen lze. Zaměstnanci tak vědí, že je mnohem snadnější poutat na sebe pozornost přes společnost Apple, než přes kteroukoli jinou společnost na světě. Informace o pracovních podmínkách v továrnách Nike se nikde veřejně neřeší, pokud si však stěžuje zaměstnanec pracující v továrně vyrábějící pro Apple, jsou toho plné noviny.

foxconn

*Zdroj: Reuters.com

Dnes nejčtenější

.