Zavřít reklamu

Už sme v našom článku informovali, že Apple v beta verzii OS X 10.7.3, vydal podporu pre spustenie aplikácií v režime HiDPI. Jedná sa o funkciu, ktorá umožňuje dvojnásobne zvýšiť rozlíšenie písma a grafiky, pravdepodobne kvôli podpore „Retina“ displejov v najnovších Mac produktoch. Bohužiaľ daná možnosť bola na nasledujúci deň odstránená aktualizáciou. Avšak na serveri DaringFireball sa objavila informácia, že v oficiálnej verzii OS X 10.7.3 sa skutočne nachádzajú niektoré ikony a ukazovatele v HiDPI rozlíšení:

„Všimli ste si, že v Mac OS X 10.7.3 konkrétne v Safari, vyzerá kurzor ukazujúci prsty trochu inak? Nie je to tým, že je trocha z iného uhla – je to nové užívateľské rozhranie, ktoré elegantne umožňuje zväčšiť rozlíšenie. To nie je jediná novinka v high-DPI rozlíšení , podobne je na tom aj ukazovateľ v aplikácii Mail, ikona fotoaparátu, ktorá robí screenshoty a niekoľko ďalších prvkov používateľského rozhrania, dostali v o verzii 10.7.3 HiDPI rozlíšenie.“

tumblr_lytquln71S1qzii3wo1_r1_500
dsa

 

Pravdepodobne sa jedná o ďalší dôkaz toho, že nová generácia modelov od spoločnosti Apple s operačným systémom Mac OS X, skutočne príde s „Retina“ displejom podporujúcim rozlíšenie 2880×1800 pixlov. Oficiálne sa to však dozvieme až na WWDC, ktorého dátum zatiaľ nie je zverejnený.

*Zdroj: DaringFireball

Dnes nejčtenější

.