Zavřít reklamu

Od kedy sa začali šíriť špekulácie o tom, že spoločnosť Apple pracuje na výrobe vlastných televíznych prijímačov, neustále prebiehajú diskusie, akú revolúciu môže táto novinka priniesť. Pred pár hodinami, sa však v najväčších kanadských novinách Globe and Mail objavili informácie, že spoločnosť z Cupertina sa snaží nadviazať partnerstvo s Rogers Communications a BCE Inc., ktorým chce údajne ponúknuť Apple iTV. Konkrétne sa uvádza:

„Oni neuzavierajú partnerstvo len s jednou spoločnosťou, ale hneď s dvoma,“ povedal jeden zdroj, ktorý je dobre oboznámený s danou problematikou. „Hľadajú partnera. Hľadajú niekoho, kto má dostatočné skúsenosti v poskytovaní bezdrôtových a širokopásmových prenosov.“

V spomenutom denníku sa dokonca píše, že televízia od Apple s názvom iTV, sa už nachádza v laboratóriách kde sa neustále testuje. Údajne má prototyp integrované až dva typy bezdotykového ovládania. Prvým je hlasový osobný asistent Siri a druhým ovládanie, pomocou gestikulácie rukami. Zaujímavá je však skutočnosť, že obe alternatívy sa majú vyznačovať individuálnym programovaním.

„Klávesnicu na obrazovke, možno tiež aktivovať hlasom alebo rukami, takže diváci môžu surfovať na internete, chatovať prostredníctvom videa a používať sociálne siete, ako sú Twitter a Facebook – to všetko bez akéhokoľvek fyzického rozhrania.

Apple-iTV

Podrobnejšie detaily sa v novinách bohužiaľ nevyskytli. Osobne ma najviac zaujalo individuálne programovanie hlasového asistenta. Veď si predstavte, že svojím obľúbeným staniciam pridelíte vlastnú prezývku. Ďalšou výhodou bude nepotrebné, často sa strácajúce, diaľkové ovládanie. Bolo by pekné prísť jedného dňa do obývačky s tým, že si pohodlne sadnete na pohovku a poviete „Siri zapni televízor a prepni na Discovery“.

*Zdroj: GlobeAndMail.com

Dnes nejčtenější

.