Zavřít reklamu

V minulej časti článku o prispôsobovaní jailbreaknutých iOS 5 zariadení, sme sa venovali úprave notifikačnej lišty. Dnes sa budeme zaoberať vylepšeniu úvodnej obrazovky, ktorá vďaka jailbreaku nemusí mať len funkciu jednoduchého odomykania. Bohužiaľ, nie všetky uvedené rozšírenia budú zdarma a v prípade vášho záujmu, ich budete musieť zakúpiť z Cydia Store. Poďme sa teda pozrieť čo všetko sa dá dostať, z klasickej úvodnej obrazovky.

UnlockFX
Na začiatok vám predstavím platené verzie. Známy vývojár Filippo Bigarella má veľký zmysel pre detail, čo dokázal aj v tejto utilite. UnlockFX obsahuje rôzne 2D a 3D grafické animácie, ktoré sprevádzajú odomknutie vášho iPhonu. K dispozícii je za 1,99 dolárov v aplikácii Cydia, kde v položke „Search“ vyhľadáme „UnlockFX„. Nastavenie a predstavenie spomenutého vylepšenia si pozrite v nasledujúcom videu.

IMG_0061
IMG_0060

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AndroidLock XT
Vylepšenie, ktoré prináša na iOS zariadenia možnosť odomknutia prostredníctvom dotykových gest, známych z Google Andoridu. Pokiaľ nie ste priaznivcom konkurenčného operačného systému nebojte sa, na výber je totiž množstvo jedinečných tém. Za cenu 1.49 dolára, si v Cydii jednoducho vyhľadáte a nainštalujete „AndroidLock XT„. Ako sa nastavujú a vypadajú dotykové gestá, vám ukáže nasledujúce video.

IMG_0064
IMG_0062

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BounceLock
Dostávame sa k neplateným teda „free“  verziám. Prvou z nich je „BounceLock“, ktorý vizuálne obohatí „slide-to-unlock“ gesto. Inštalácia prebieha cez Cydiu, vyhľadaním a nainštalovaním „BounceLock“ utility. Ako ju správne nastaviť sa dozviete vo videu.

IMG_0065
IMG_0067

Media Controller Brightness
Jedná sa rozšírenie, ktoré po dvojitom stlačení „home buttonu“ na úvodnej obrazovke, umožňuje okrem upravovania jasu aj rýchly prístup k vypnutiu/zapnutiu Wi-Fi, lietadlového režimu a polohy. Podrobná inštalácia a nastavenie je znázornené vo videu.

IMG_0084
IMG_0068

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lock Second
Ak vám niekedy chýbali na zamknutej obrazovke sekundy, toto rozšírenie vám problém spoľahlivo vyrieši a dokonca si môžete zvoliť, aj blikanie dvojbodiek medzi minútami a sekundami. V Cydii vyhľadajte a nainštalujte utilitu s názvom „LockSecondsIndicator“. Všetky podrobnosti sú dostupné vo videu.

IMG_0088
IMG_0085

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resumé
Je skutočne zaujímavé, čo všetko sa dá vďaka jailbreaku dokázať aj s takou maličkosťou, ako je obrazovka k odomykaniu iZariadenia. No toto by nebolo možné bez šikovných programátorov, o ktorých v jailbreakovacej scéne našťastie nie je núdza.

Dnes nejčtenější

.