Zavřít reklamu

Aktualizácia mobilného operačného systému od Apple na verziu iOS 5, priniesla so sebou okrem iného, aj prepracovanejšie notifikačné centrum. Zmena sa dotkla hlavne formy hlásenia na rôzne udalosti, ktoré teraz môžeme vidieť vo forme bannerov, upozornení, odkazov na aplikácií alebo dokonca na zamknutej ploche. Avšak dosť podstatnou zmenou sa stala lišta nazývajúca sa Centrum hlásení, ktorá sa vysúva z hornej časti obrazovky nadol. Nejde o žiadnu prevratnú novinku, pretože používatelia systému Android majú podobnú lištu už dlhší čas, ale v prípade iOS má trocha obmedzenejšie funkcie. Pokiaľ ale vlastníte model od spoločnosti Apple s jailbreaknutým systémom iOS 5, môžete si dizajn notifikačnej lišty upraviť podľa svojich predstáv, prostredníctvom rôznych rozšírení z Cydie.

Transparentná notifikačná lišta
Po estetickej stránke sa jedná o veľmi zaujímavý prvok, ktorý urobí vaše notifikačné centrum na iPade alebo iPhone úplne priesvitné. Je možné si dokonca nastaviť aj odtieň farby, v akej má byť lišta priehľadná. Inštalácia prebieha cez Cydiu, kde v položke „Search“ vyhľadajte a nainštalujte „BlurriedNCBackground“. Ako si prispôsobiť lištu si pozrite nižšie vo videu.

IMG_0046
IMG_0044

Vlastné pozadie na notifikačnej lište
Pokiaľ vám vadí klasické sivé pozadie na paneli hlásení, môžete si ho jednoducho zmeniť na akýkoľvek iný obrázok, prípadne fotografiu. V aplikácii Cydia zadajte do možnosti „Search“ názov „CustomNCBackgroung“ a rozšírenie nainštalujte. Ako nastaviť vlastné pozadie, si pozrite na nasledujúcom videu.

IMG_0048
IMG_0047

SBSettings
SBSettings je jailbreakové rozšírenie, ktoré umožňuje rýchly prístup z notifikačnej lišty ku rôznym funkciám iZariadenia. Taktiež sa inštaluje v Cydii, kde vyhľadáte a nainštalujete program s názvom „SBSettings„. Následne sa vám po reštarte objaví ikona aplikácie na ploche, kde môžete upravovať rôzne nastavenia. Pokiaľ si želáte mať podobné ikony ako sú znázornené na obrázku nižšie, otvorte aplikáciu „SBSettings“ a v položke „iOS 5+ Notification„, zapnite „Disable Toggles“ a „Separate List„. Potom v „Notification Theme“ zvoľte tému s názvom „Serious SBSettings HD“ a v záložke „Set Notification Toogles“ si vyberte, ktoré možnosti chcete vidieť vo vašej lište, počkajte kým sa zariadenie reštartuje. Nakoniec otvorte Nastavenia > Hlásenia > SBSettings> Zapnúť, potom kliknite na upraviť a presuňte SBSettings až úplne hore. Prípadne si môžete rôzne formy nastavenia pozrieť vo videu.

IMG_0050
IMG_0049

Resumé:

V Cydii sa nachádza veľké množstvo rozšírení, ktoré umožňujú prispôsobenie lišty notifikačného centra. Snažil som sa vybrať také, ktoré sú najzaujímavejšie a hlavne sú zdarma, taktiež som chcel ukázať, že podstata jailbreaku sa neukrýva v kradnutí aplikácii, ale v prispôsobení si celého iOS svojím vlastný predstavám.

! VAROVANIE ! Server Letem světem Applem ani jeho redaktori nezodpovedajú za prípadné problémy!

Dnes nejčtenější

.