Zavřít reklamu

Apple dnes na první letošní keynote Join us for an education announcement in the Big Apple event představil iBooks 2. Jedná se o nově přepracované prostředí iBooks, které má za cíl zlepšit a zpříjemnit používání iPadu při učení. Studenti by tak na spoustě škol měli přestat používat papírové učebnice a začít vyučování právě s iPadem. Nová verze iBooks s sebou ale nepřínáší jen novou grafickou podobu, ale také mnoho funkčních vylepšení. Hned po otevření knihy se spustí uvítací obrazovka, která vám ukáže, co všechno můžete od knihy očekávat. Pomocí interaktivních panelů a multidotykových gest projedete přehled knihy a kapitol a dostanete se tedy do děje knihy.

Další a jednoznačně nejlepší novinkou je kompletně přepracované prostředí iBooks, které s sebou přináší mnohem poutavější formu čtení knih. Vždy máte po ruce přehledný seznam jednotlivých kapitol a již od začátku vidíte, jak je kniha zajímavá. Nové knihy budou 3D a mnohem interaktivnější než jejich současná podoba. Kamkoliv do textu totiž budete moci vložit další prvky, jako například různé kvízy a soutěže, které učení zpříjemní. Kompletně přepracovaný je také interaktivní panel, který ve své nové podobě zajistí větší komfort při procházení knihy a její editace. To stejné platí také pro vyhledávání, které bylo o základu předěláno. Je teď mnohem rychlejší a pohodlnější. Přináší s sebou například rychlejší přechod mezi kapitolami, které je v nové verzi iBooks zajištěno novou grafickou podobou.

iBooks-2

V každé kapitole najdete i interaktivní sekci, kam můžete vložit různé kvízy a soutěže. To je rozhodně jednou z nejlepších výhod nové verze iBooks a přináší tak s sebou i nový rozměr učení. V iBooks 2 je také nově předělané zvýrazňování. Místo zdlouhavého označování slov ho teď jednoduše přejedete prstem. Funguje to tedy stejně jako zvýrazňovač, už nikdy od něj ale nebudete mít špinavé ruce. Změnilo se také zapisování poznámek z knihy. Ty teď nenajdete poznamenané v samostatné kategorii, ale v panelu v levé části obrazovky. Máte tak k nim jednodušší přístup a také je můžete jednodušeji sdílet. Když spojíte iBooks 2 se svojí studentskou kartou, můžete poznámky sdílet s vašimi spolužáky, školou, nebo s kýmkoliv koho znáte.

iBooks-2

Dnes nejčtenější

.