Zavřít reklamu

windows-vista
O dostupnosti služby s názvom OnLive Desktop, ktorá umožňuje beh operačného systému Windows 7 na iPade, sme už informovali. Spoločnosť OnLive pred uvedením tejto služby však uviedla, že bude dostupná len na území spojených štátov. No našťastie sa tak nestalo a najnovší operačný systém od spoločnosti Microsoft môžu používať aj obyvatelia európskych krajín. Jedinou podmienkou je, aby ste mali založený americký účet na App Store, keďže je potrebné si stiahnuť aplikáciu s názvom “OnLive Desktop” na váš iPad. Návod ako si založiť účet zadarmo je tu, no pri registrácii nezabudnite vybrať v “Provide a Payment Method” nasledujúcu položku:

asd

Ak máte US účet na App Store hotový, postupujte podľa nasledujúceho videa, v ktorom je znázornené aj používanie Windowsu 7 na iPade:

Na záver upozorňujem, že keď som skúšal spustenie služby, aktivačný e-mail mi prišiel na druhý deň, taktiež sa pripravte na občasnú preťaženosť serverov, ktorá by sa mala čo najskôr vyriešiť. Kvôli nedostupnosti serverov na území Európy očakávajte vyššiu odozvu systému. Odporúčaná rýchlosť internetového pripojenia je minimálne 2Mbps.

Resumé
Osobne mi dosť vadí, že spomenutá služba je viazaná viac menej len na používanie kancelárskeho balíčka Microsoft Office a nie je možnosť si nainštalovať vlastné aplikácie. Viem si predstaviť v OnLive Desktop používanie Internet Exploreru s nainštalovaným Adobe Flash prehrávačom, čo by bola vynikajúca alternatíva, bohužiaľ je to v súčasnosti nemožné.

Dnes nejčtenější

.