Zavřít reklamu

Spekulace ohledně čtvrtečního Media eventu Applu dnes začaly opět nabírat na obrátkách, když server Arstechnica přišel se zprávou, že se Apple chystá digitálně zničit dosavadní způsoby tvorby a publikování e-knih. Oním nástrojem, který způsobí malou revoluci v oblasti by podle zdrojů měla být aplikace podobná, vám dobře známému GarageBandu.

Zatímco veškeré dosavadní spekulace se točí především kolem vstupu Applu na trh s digitálními učebnicemi, zdroje blízké Applu tvrdí, že bude představen nástroj, jehož pomocí půjde snadno vytvořit interaktivní elektronické knihy, stejně jednoduše jako můžete tvořit skladby v GarageBandu. CEO společnosti Inkling (společnost nabízí v iBooks Store několik knih s interaktivními prvky) a bývalý zaměstananec Applu Matt MacInnis tvrdí, že Apple se určitě nechce pouštět do vydávání knih, ale přinese revoluční řešení celému knížnímu průmyslu, podobně jako to udělal s Logic a Final Cut  Pro. Podle něj bude nová aplikace využívát určité části kódu z iWebu, který nabízel jednoduchý způsob tvorby webových stránek a jejicj následné publikování. Pokud se tyto spekulace naplní, zůstává jedinou otázkou zda bude řešení Applu natolik revoluční, aby dokázalo vytlačit ostatní způsoby na druhou kolej.

Event proběhne ve čtvrtek 19. ledna 2012 v Guggeneimově muzeu v New York City. Zároveň se očekává i oficiální oznámení spolupráce Applu s největším vydavatelem učebnic v USA, nakladatelstvím McGraw-Hill.

apple-2012-keynote

*Zdroj: ArsTechnica

Dnes nejčtenější

.