Zavřít reklamu

Behom relatívne krátkej doby sa predstavili rôzne produkty, ktoré pomocou nanotechnológie dokážu ochrániť akékoľvek elektronické zariadenie pred rôznymi formami vlhkosti, teda aj prípadným namočením do vody. Už sme spomínali, že novému iPhonu 5 by takúto ochranu mohol zabezpečiť napríklad Liquipel alebo sprej od Ross Nanotechnology. Avšak na tohtoročnom veľtrhu CES, sa objavila spoločnosť HzO z Utahu a prestavila tu technológiu s názvom “WaterBlock”, poskytujúcu rôznej elektronike odolnosť voči vode.

Najnovšie informácie uvádzajú, že spoločnosť HzO už predstavila svoj produkt aj najväčším producentom mobilných zariadení v súčasnosti. Konkrétne sa jedná o Samsung a Apple, ktoré sa podľa HzO vyjadrili nasledovne:

„Ukázali sme predsedovi Samsung Mobile ich Samsung Galaxy S, ktorý sme mali potiahnutý HZO a nemohol uveriť vlastným očiam. Samsung je tým naozaj nadšený“

„Hovorili sme tiež so spoločnosťou Apple a dúfame, že použijú našu technológiu, čim by nová generácia iPhone 5 mala byť vodotesná.“

„Očakávame, že HZO bude v budúcej generácii telefónov,“

Princíp “WaterBlock” technológie, spočíva v nanesení náteru na vnútorné súčiastky zariadenia v priebehu výrobného procesu. V priložených videách si pozrite ako spomenutá technológia funguje:

Resumé

Každopádne, či bude nová generácia iOS zariadení skutočne vodotesná sa dozvieme až keď bude predstavená, no osobne si myslím, že by to bolo skutočne skvelé keďže nikdy neviete, kedy sa vám uvedená ochrana môže stať užitočnou.

*Zdroj: pocket-lint.com

Dnes nejčtenější

.