Zavřít reklamu

Vzhledem k neustále rostoucí popularitě a tím pádem i prodejů jablečných telefonů, se očekává, že Apple začne po amerických operátorech požadovat stále vyšší dotování jeho přístrojů. S touto zprávou přišel analytik Guggenheim Securities Shing Yin, podle něhož by nárůst dotací měl být způsoben především průdkým nárůstem prodejů, který se v tomto roce očekává.

Yinovi odhady prodejů za loňský rok u trojky amerických operátorů AT&T, Verizonu a Sprintu činí zhruba 30 milionů prodaných iPhonů. Letos však očekává takřka třetinové navýšení-prodeje by tak měly dosáhnout 38-40 miliony kusů přístrojů. Důležitou roli v tomto bude hrát podle něj i fakt, že následující iPhone by měl již dostat podporu LTE sítí. Sám Yin tvrdí následující:

“ Z mého pohledu vidím velmi málo důvodů proč by měl podíl iPhonu na trhu smartphonů výrazně klesat. Ve skutečnosti věřím, že představení LTE iPhonu povede k nárůstu jeho podílů jak v tomto roce, tak i v příštích letech.“

Lví podíl na nárůstu dotací iPhonů ponese především Verizon a Sprint. V procentech by nárůst měl být o 10,5% pro AT&T, 27,9% pro Verizon a 22,5% pro Sprint. AT&T by to přišlo na $9,7 miliard, Verizon na $10,3 miliard a Sprint na $4,6 miliard. Průměrna dotace jednoho iPhonu by měla podle Yina být $400 a $250 pro regulérní smartphone.

*Zdroj: Barron´s

 

Dnes nejčtenější

.