Zavřít reklamu

Ako sme nedávno informovali, skupina  najlepších iOS hackerov súčasnosti, tzv. „Dream Team“, neustále pracuje na jailbreaku iOS 5 pre zariadenia postavené na procesore A5. Posledná zmienka na Twitteru, pochádza od člena týmu s prezývkou @Planetbeing: „Dostali sme sa von zo sandboxu, vďaka neoceniteľnej pomoci Saurika. Dostať sa odtiaľ, bolo zložitejšie ako z X-Gold 618.“ Označenie X-Gold 618 znamená trhlinu, ktorou sa planetbeing a MuscleNerd, dostali do baseband čipu iPhonu 4. Osobitne, sa taktiež vyjadril aj ďalší člen týmu s prezývkou „p0sixninja“, ktorý je vodca Chronic Dev Team: „Všetky problémy, ktoré nás blokovali boli vyriešené. Teraz ešte musíme vložiť nejaké veci. Je to veľmi komplikovaný jailbreak, s množstvom komunikácie medzi navzájom prepojenými časťami.“

Z toho vyplýva, že je už len otázka času, kedy sa doladia všetky problémy a jailbreak bude dostupný aj pre iPad 2 a iPhone 4S.

pwned-A5

Update: Len pred pár minútami, hacker Pod2G na svojom blogu uverejnil, že jailbreak je úplne kompletný a v priebehu niekoľkých dní, budú vydané nové verzie jailbreakovacích nástrojov, s podporou iPadu 2 a iPhonu 4S. Oficiálne sa vyjadril nasledovne:

„Ako sme informovali, @planetbeing sa dostal zo sandboxu za pomoci Saurika. Vďaka našej úžasnej práci, už nič neblokuje vydanie jailbreaku pre A5.

Vydanie by malo byť otázkou niekoľkých dní. Presný dátum samozrejme nemáme.

Všetci chceme, aby to bolo dokončené čo najskôr, pretože sme unavený!“

Zdá sa, že týmu snov sa to skutočne podarilo a patrí im za to nie len nesmierna vďaka, no hlavne obrovský obdiv, pretože dokázali to, čo sa zdalo nemožné.

*Zdroj: blog Pod2G

Dnes nejčtenější

.