Zavřít reklamu

V App Store, je množstvo aplikácií, ktoré vám umožnia prostredníctvom internetu, na diaľku ovládať váš PC alebo Mac. Medzi tie najznámejšie, patrí aj iTeleport. Stojí však nemalé peniaze a nevyniká príliš rýchlou odozvou. Z čoho vyplývajú neskoré reakcie a pomalý prenos obrazu, pri rôznych operáciách. No pred pár dňami, sa v App Store objavila aplikácia s názvom LogMeIn, ktorá umožňuje diaľkový prístup k vášmu počítaču a to úplne zdarma. Vyniká rýchlejšou odozvou a reakciami, než spomenutý iTeleport, pretože na prenos informácií, používa vlastné servery.

Stručné vlastnosti aplikácie LogMeIn:

  •  Prístup k počítaču doma, v práci, alebo na cestách.
  • Ovládanie vášho počítača Mac alebo PC, ako by ste sedeli priamo pred ním.
  • Súbory v počítači môžete upravovať zo svojho iPad alebo iPhone.
  • Vzdialené spúšťanie ľubovoľných aplikácie na vašom počítači z vášho iPad alebo iPhone.

Ak vás možnosti LogMeIn zaujali, ponúkame vám návod na jej správnu konfiguráciu. Postupujte podľa nasledovného videa:

Dôležité informácie:

Podmienkou je založenie účtu na LogMeIn.com, odkiaľ si stiahnete a nainštalujete klienta pre konkrétny operačný systém, ktorým disponuje váš počítač. Upozorňujem, že v oboch aplikáciách LogMeIn, teda na vašom počítači a iZariadení, je potrebné zadať rovnaké prihlasovacie údaje, ktoré ste zadali pri registrácii účtu na LogMeIn.com. Po správnej inštalácii produktu, by sa malo pri prihlásení cez iZariadenie, po chvíli objaviť meno vášho počítača. Samozrejmosťou je, že pri používaní ovládania na diaľku, je nutné aby boli PC alebo Mac zapnutý a pripojený k internetu.

Resumé

Osobne ma vzdialený prístup cez LogMeIn zaujal. Možno to bolo tým, že takto skvelá aplikácia je úplne zadarmo. Taktiež rýchlosť, oproti doteraz používanému iTeleportu, bola výrazne vyššia, dokonca pri rýchlejšom pripojení plynulá. Tým pádom, môžem spomenutú aplikáciu len odporúčať, všetkým, ktorý potrebujú vzdialený prístup na svoj počítač.

 

Dnes nejčtenější

.