Zavřít reklamu

Windows-Phone-7-logo
Začiatok roku 2007, bol pre Apple zlomový. Steve Jobs totiž predstavil iPhone, revolučný mobilný telefón, ktorý navždy zmenil mobilnú technológiu. Spravil s jednoduchého zariadenia, ktoré slúžilo hlavne na telefonovanie, posielanie SMS –správ a primitívne pozeranie internetu, niečo, čo bolo v tom čase bežným ľudom nepredstaviteľné. No spoločnosť Microsoft nebrala tento krok Applu moc vážne. Tvrdila, že trh s mobilnými telefónmi je už dávno ovládaný značkami ako Motorola, Nokia atď. a iPhone nemá moc veľkú šancu presadiť sa.

Avšak, v súčasnosti je všetko úplne inak. Apple aj vďaka modelu iPhone zarába neskutočné peniaze, ktoré jej ostatné spoločnosti, zaoberajúce sa výrobou mobilných telefónov, ticho závidia. Dokonca aj Microsoft prehodnotil svoje myšlienky a vytvoril vlastný operačný systém s názvom Windows Phone 7 . Jedná sa o skutočne podarený OS, ktorý si svojím vzhľadom zaslúžil už nie jednu pochvalu a bol ocenený magazínom Slat, ako vzhľadovo najkrajší mobilný operačný systém na trhu.

Nedávno pre The New York Times, Microsoft priznal, že Windowsom Phone 7 chce priamo konkurovať najlepším smartfónom súčasnosti, ako je iPhone 4S či Samsung Galaxy S2. Bohužiaľ, po technickej stránke bude ťažké dohnať Apple iOS a Google Android, pretože na rozdiel od spomenutých OS, Windows Phone 7 začínal len nedávno a takmer od nuly. Z toho vyplýva že mu chýba strata okolo piatich rokov, teda čas za, ktorý sa konkurenčné systémy neustále zlepšovali.

windows-phone-7-series

Uvidíme, ako si nakoniec Microsoft z uvedenými problémami poradí. Osobne sa mi vzhľad Windows Phone 7 páči a nemyslím si že by mal byť odsudzovaný. Je pravda, že na iOS zatiaľ nemá, ale uvidíme čo nám prinesie budúcnosť. Každopádne, pre nás zákazníkov môže byť väčšia konkurencia, len výhodou.

*Zdroj: New York Times

Dnes nejčtenější

.