Zavřít reklamu

Na starších iZariadeniach, sa pri prechode na inú Wi-Fi sieť v dosahu, často stávalo, že pripojenie a tým pádom aj celkové načítavanie stránok, bolo výrazne spomalené. Pravdepodobne, je za to zodpovedné odlišné nastavenie DNS serverov, v daných Wi-Fi routeroch. Pre tých, ktorý nemajú predstavu čo je DNS (Domain Name System), jedná sa o adresu v tvare číslic, ktorá slúži na komunikáciu v rámci internetu. Avšak, objavili sa informácie, že manuálnou zmenou DNS servera, v nastaveniach vášho iZariadenia, sa zrýchli odozva pri používaní internetového pripojenia, prostredníctvom Wi-Fi.

Krok 1: Ak ste pripojený na zvolenú Wi-Fi sieť, otvorte Nastavenia>Wi-Fi a kliknite na modrú šípku vyznačenú na dolnom obrázku.

IMG_0014

Krok 2: Kliknite na riadok s DNS adresou, no pred tým, než ju zmeníte jednou dvojicou, z ponúkaných adries, vám odporúčam si starú DNS niekde zaznamenať v prípade, že sa budete chcieť vrátiť k pôvodnému nastaveniu.

Vložte: Google DNS servery: 8.8.8.8, 8.8.4.4 alebo OpenDNS servery: 208.67.222.222, 208.67.220.220

IMG_0015
IMG_0016

Krok 3: Teraz kliknite na šípku v ľavom hornom rohu a dostaňte sa naspäť do nastavení, kde zapnite a následne vypnite „Režim lietadlo“, tým sa reštartujú nastavenia vašej siete.

Krok 4: Hotovo! Teraz otestujte svižnosť pri načítaní stránok a porovnajte ju s predchádzajúcim nastavením.

Je to obzvlášť užitočné najmä pre majiteľov starších zariadení, ako je iPhone 2G, iPhone 3G ale rozdiel môžete spozorovať aj pri najnovších produktoch značky Apple. Osobne sa mi pri teste rýchlosti, znížil ping z 51 na 37, čo nie je vôbec zanedbateľné.

Dnes nejčtenější

.