Zavřít reklamu

Na letošním Las  Vegaském  veletrhu spotřební elektroniky CES se kromě spousty příslušenství pro iZařízení ukázaly i PC laptopy s Thunderbolt portem. Prvními dvěma vlaštovkami jsou Acer, který chce využívat Thunderbolt ve svých Ultraboocích, a Lenovo, které jej využije v nejnovějších přírustcích do řady ThinkPad Edge. 

Důležitou roli v postupném rozšíření Thunderboltu napříč přístroji jiných výrobců, hraje i letošní uvedení procesorů Ivy Bridge od Intelu, které mají jeho nativní podporu, což určitě vyustí i v obrovskou vlnu příslušenství a periferií pro klasická PC a Mac. A které jsou tedy ony první dva PC s Thunderboltem?

Prvním z nich je Acer Aspire S5, tedy klasický ultrabook. Zajímavostí je, že dosahuje tloušťky 15mm, což je o 2mm méne než applovský Air. Troufnu si tvrdit, že Apple na toto určitě připraví adekvátní odpoveď. Druhým představeným strojem je Lenovo ThinkPad Edge S430, regulérní laptop mezi jehož hlavní přednosti, alespoň dle výrobce, patří právě „applovský“ Thunderbolt. Zdá se, že Thunderbolt si pomalu, ale jistě nachází své místo na trhu i jinde než u Applu.

s5

 

*Zdroj: The Inquirer9to5Mac

Dnes nejčtenější

.