Zavřít reklamu

Osobný asistent od Apple s názvom Siri, je v súčasnosti devízou jediného produktu tejto značky a tým je, iPhone 4S. Už pred pár mesiacmi, nám bola ponúknutá možnosť, ho nainštalovať aj na ostatné iOS zariadenia podporujúce iOS 5. Bohužiaľ, všetky doterajšie možnosti boli nelegálne. No pred Vianocami sme uverejnili článok, v ktorom informuje o nezašifrovaných systémových súboroch Siri portu, nachádzajúce sa v najnovšej verzii iOS 5.0.1 (9A406) pre iPhone 4S. Tým Apple umožnil úplne legálny prenos portu Siri, na akékoľvek zariadenie s iOS 5.

Predtým, ako sa do samotnej inštalácie legálneho Siri pustíte, upozorním vás na niekoľko dôležitých informácií:

  • Vaše iOS zariadenie musí mať untethered jailbreak, tethered nie je podporovaný. Pokiaľ ho nemáte tu je návod.
  • iPhone 4S sa pri práci so Siri pripája na vzdialené serveri Applu, identifikuje sa pomocou štyroch unikátnych autorizačných klúčov: assistantID, speechID, validationdata a x-ace-host. Tieto kódy ale ostatné modely neobsahujú, no sú dostupné na verejných „siri proxy serveroch“ . Z toho vyplýva, že vaše zariadenie sa musí pripojiť na siri proxy server, ktorý sa pomocou kódov identifikuje ako jeden z iPhonov 4S a tak komunikuje s oficiálnymi servermi. V súčasnosti je množstvo dostupných Siri Proxy Serverov, avšak väčšina z nich je platených a tie voľnésú tak preťažené, že vôbec nereagujú.

Inštalácia:

Krok 1: Legálny siri port nesie názov „Spire“. Čiže otvoríme Cydiu a v položke „Search“ vyhľadáme Spire. Nie je dôvod na inštaláciu žiadneho repozitára, keďže sa nachádza deflautne v Cydii.

IMG_0001

Krok 2: Otvoríme Spire a klikneme na „Install“ a následne „Confirm“. Veľkosť Spire je okolo 100MB, preto odporúčam byť pripojený na Wi-Fi.

IMG_0002

IMG_0003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krok 3: Po inštalácii vaše iZariadenie reštartujte. Otvorte Nastavenie>Všeobecné>Siri>zapnúť.

Krok 4: Otvorte Nastavenie>Spire a vyberte si z tohto zoznamu voľných Siri proxy serverov, ktorých adresu zapíšte do „Proxy Host“. Prípadne použite Google. Ako som spomenul na začiatku, väčšina z nich je preťažená, preto treba skúšať a hľadať.

Krok 5: Pokiaľ ste postupovali správne a našli fungujúci proxy server, váš osobný asistent Siri je pripravený vám odpovedať.

! VAROVANIE ! Server Letem světem Applem ani jeho redaktori nezodpovedajú za prípadné problémy!

 

Dnes nejčtenější

.