Zavřít reklamu

V iTunes App Store se den před Štedrým dnem objevila aplikace Horské služby. I přesto, že název může zpočátku odrazovat, tak aplikaci určitě využije každý, kdo se v nadcházejících dnech chystá vyrazit někam na lyže nebo na snowboard. Aplikace je navržena především tak, aby komukoli dokázala pomoci v případě nouze. Každému kdo to potřebuje se umožňuje několika klepnutími dovolat na nejbližší dispečink HS a pokud to bude nutné můžete s ní HS odeslat i SMS zprávu s přesnými souřadnicemi GPS pro jednodušší nalezení.

Kromě těchto „nouzových“ funkcí, které doufám budete využívat co nejméně, obsahuje app také databázi lyžařských středisek napříč celou Českou republikou a spolu s ní i informace o výšce sněhové pokrývky, typu sněhu a aktuální teplotě v daném místě. Díky tomu tak tedy odpadá zdlouhavé vyhledávání informací na internetu, což spousta lidí určitě ocení.

Tvůrci do aplikace dokonce přidali i základy první pomoci, které jsou zpracovány tak, že je pochopí i totální laik (aplikace se táže např. na vědomí zraněné osoby a majitel iPhonu jednoduše klikne na ano či ne-app mu dle odpovědi ukáže jak postupovat dále). Kromě první pomoci zde najdete i pravidla pohybu na sjezdovkách, desatero Horské služby a článek o lavinovém nebezpečí. Ti z Vás, kteří používají aplikaci Pojišťovna od České pojišťovny, si mohou jednoduše přes app HS dojednat i pojištění (Horská služba Vás jenom přepne do aplikace Pojišťovna, kde by jste měli vše sjednat).

IMG_0552
IMG_0551

Dnes nejčtenější

.