Zavřít reklamu

Google Android Market, online obchod s aplikacemi pro operační systém Android, dosáhl dalšího milníku v souboji s Apple iTunes App Store. Android Market dosáhl 400 000 aplikací, které si mohou uživatele zakoupit nebo zdarma stáhnout pro své tablety a telefony s operačním systémem Android. iTunes App Store oslavil již v loňském roce více jak 500 000 aplikací ke stažení, ovšem Android Market v posledním čtvrt roce zvýšil tempo, a z 300 000 na 400 000 aplikací se dostal rychleji než Apple s iTunes App Store.

Konkurence od Google by se tak mohla již na konci letošního roku stát největším online obchodem s aplikacemi pro tablety a telefony. Tuto pozici v současné době stále drží Apple.

Je však nutné také zdůraznit, že zatímco většina vývojářů začala s vývojem aplikací pro mobilní zařízení až s příchodem Apple iTunes App Store, na Android Market je již jen zkrátka přeportovala tak, aby fungovaly na Androidích telefonech a tabletech. Naprostou většinu aplikaci na Android Marketu tvoří aplikace, které vznikly pro mobilní platformu iOS a byly následně předělány pro Android.

Navíc „soutěž“ o to, který obchod obsahuje nejvíc aplikací je poměrně zcestná, vzhledem k tomu, že z půl milionu aplikací je stahovaných a uživateli používaných možná pět tisíc a ty jsou ve většině případů jak v iTunes App Store, tak i v Android Market. Porovnání iTunes App Store a Android Market najdete zde. Porovnání iOS s Android pak můžete sledovat zde.

android400k_versus

*Zdroj: distimo.com

Dnes nejčtenější

.