Zavřít reklamu

Príchod iOS 5 znamenal pre iPad výrazný rozdiel v jeho ovládaní. S multidotykovými gestami sa stal oveľa jednoduchší a funkcia tlačidla „home button“, sa stala nepotrebná. Užívateľov iPhonov a iPodov však trápilo, že podobné ovládanie ich zariadenia nepodporujú, čo Apple zdôvodnil tým, že spomenuté gestá by boli na 3,5 palcovom displeji nepoužiteľné.

Známy hacker s prezývkou Chpwn, ktorý len pred pár dňami vytvoril legálny Siri port, prišiel s ďalšou novinkou. Vytvoril geniálne jednoduché dotykové gestá, s podobnou funkciou ako na iPade, pre všetky iZariadenia. Vylepšenie nesie názov „Zephyr „ a patrí medzi tie rozšírenia kvôli ktorým stojí za to jailbreakovať.

Ako som upozornil vyššie, inštalácia prebieha cez Cydiu, z čoho vyplýva, že je nutné mať jailbreaknuté zariadenie. Návod na jailbreak nájdete tu. Po otvorení Cydie zvolíme položku „Search“ a vyhľadáme „Zephyr“. Taktiež, je nutné mať účet na Cydii, keďže rozšírenie stojí 2.99 dolárov a nie je možnosť ho vyskúšať. Potvrdíme „Install“ , reštartujeme zariadenie a Zephyr je pripravený na používanie.

IMG_0023
IMG_0024

Nastavenie a používanie Zephyru, vám predvedie nasledujúce video:

Resumé
Ako som naznačil vo videu, po tom, ako som si na Zephyr zvykol, stal sa pre mňa osobne nenahraditeľnou súčasťou môjho každodenného používania.

Dnes nejčtenější

.