Zavřít reklamu

Od samého spuštění služby iTunes Match pro náš region jsem osobním využíváním spokojený. Díky používání současné Apple TV i více počítačů a iZařízení je pro mne možnost muziky v iCloudu výhodná. Mezi nedostatky pro české uživatele, kteří mají z dřívějška nakoupená multimédia třeba na U.S. účet v iTunes Store, vidím např. nemožnost dostat do českého iCloudu hudební klipy či některé tituly z důvodu nejspíš regionálně autorskoprávních.

Naproti tomu je dobrou zprávou to, že tituly dříve zakoupené, které se ale již dnes nedají koupit či stáhnout jako dříve zakoupené ( viz. můj minulý článek ), se v iCloudu objeví jako nahrazené. Tento článek bych ale věnoval jedné nepříjemné věci, kterou jsem u této služby objevil a na kterou včas upozorňuji. Jednoduše řečeno to co vám služba iTunes Match nahradí nemusí být vůbec skladba, kterou jste si nahráli z vašeho legálního zakoupeného CD nosiče!

V roce 1994 jsem při cestě na baleárský ostrov Mallorca zakoupil jako suvenýr hudební CD klasické hudby, která se hrála uvnitř komplexu Dračích jeskyní v tamní jeskynní hudební síni. Jelikož vydavatelem je menší společnost z Palmy, nečekal jsem, že by sbírka mohla být rozpoznána službou Apple iTunes Match. Opak byl ale pravdou a všech 13 skladeb CD se nahradilo v lepší kvalitě oproti mým původním skladbám.

itunes
match_files
Nahrazené album v iTunes Match 5. skladba „CANON“ z tohoto CD

Protože se jedná o příjemnou hudbu, hodící se třeba i k vánočním svátkům, využil jsem zesilovač napojený optikou k Apple TV a nechal toto album při štědrovečerní večeři na pozadí hrát. Jaké bylo rozčarování u skladby č. 5 ( Canon v D Major od Johanna Pachelbela ). Místo čisté skladby, jak je tomu na mém originálním CD, placená služba Apple iTunes Match použila k nahrazení skladbu z nejspíš nějakého erotického filmu, kdy na pozadí můžeme slyšet po celou dobu ve francouzštině vzdechy mileneckého páru včetně nejspíš další ženy… Že nejde o silvestrovský žert (i když by se to tak dalo pojmout), dokládám na ukázkách poslední minuty originálu i nahrazeného Match souboru.

ORIGINÁL z CD (.mov)     SOUBOR z iTunes Match (.mov)

Mnoho spokojenosti, štěstí a zábavy v roce 2012 nejen se službou Apple iTunes Match přeje Miloslav Hofman.

Dnes nejčtenější

.