Zavřít reklamu

Už sme na LSA informovali, o možnosti zavedenia Retina displejov s rozlíšením 2880×1800, ktoré by sa mali objaviť v ďalšej generácii MacBooku Pro. Taktiež, sme uverejnili článok, v ktorom uvažujeme nad tým, k čomu vlastne bude také rozlíšenie dobré, keď v súčasnosti nie je obsah ktorý by ho využil.

Problém s obsahom a aplikáciami, ktoré sú prispôsobené dnešným produktom, by údajne mal vyriešiť „režim HiDPI“. Dôkaz o pokračujúcej práce spoločnosti Apple sa nachádza, v najnovšej beta verzii Mac OS X 10.7.3, kde v položke „Get Info“ je pridaná možnosť „Open in HiDPI mode“ . Z toho vyplýva, že po zvolení  spomenutej možnosti, by sa malo automaticky dvojnásobne zvýšiť rozlíšenie písma a grafiky. Avšak tento prvok nebol zatiaľ funkčný.

Po včerajšom vydaní vývojárskeho buildu 11D36, bola voľba tejto možnosti už úplne odstránená z položky „Get Info“ . Vypadá to ako klasická taktika Applu, že aktivujú v beta verziách významný prvok, ktorý následne deaktivujú aby utajili finálnu verziu. Pravdepodobne, to inžinieri z Cupertina myslia s Retina displejom skutočne vážne. Každopádne, či sa naozaj dostanú na trh MacBook Pro s rozlíšením 2880×1800, sa dozvieme až na oficiálnom WWDC.

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.