Zavřít reklamu

Hacker po prezývkou Pod2G, pred pár dňami uviedol na Twitteri, že sa mu podarilo nájsť exploit, ktorý umožňuje  untethered jailbreak na iPhone 3GS/4, iPod touch 3G/4G a iPad 1. Zároveň ale spomenul, že sa mu nedarí úspešne jailbreakovať najnovší iPhone 4S. Hlavný problém spočíval vo vyrovnávacej pamäti dvojjadrového procesora A5, čo mu spôsobovalo značné problémy.

Včerajšie vyjadrenie Pod2G na jeho blogu však bolo optimistickejšie:

„OK, vyriešil som to, vyrovnávacia pamäť A5 procesora, už nie je problém. Bolo to spôsobené tým, že untethered jailbreak sa robí cez  jediné vlákno procesora a tým pádom sa pri viacjadrovom procesore vyprázdnili všetky dcache a icache v miestach strategických procesov, ktoré zapríčinili pád. Urobil som viac ako sto testov, kým som našiel kľúč. Bola to záťaž pre nervy.“

Hoci bola nájdená chyba, jailbreak bol na iPhone 4S stále nestabilný. No údajne sa to vďaka Saurikovi, tvorcovi Cydie, podarilo vyriešiť. Oficiálne Pod2G na svojom blogu informoval:

„Dnes som hovoril so Saurikom,  o launchd bootovaní systému a on našiel jeden chýbajúci kúsok skladačky, ktorý zabezpečuje dokonale stabilný jailbreak. Je to rozhodne jeden z najlepších iOS guru. Ďakujem, že ste saurik!“

Jailbreak-iPhone4S

Jailbreak pochádzajúci od Pod2G je pravdepodobne založený, buď na chybe jednej z aplikácii alebo kernelu. Z toho vyplýva, že ak je ho možné previesť na iPhone 4S, tak na iPade 2 by to taktiež nemal byť problém. Každopádne, vyzerá to veľmi reálne, všetko už len záleží od priebehu testov, ak budú úspešné môžeme untethered jailbreak pre všetky iZariadenia čakať už do konca roka.

*Zdroj: Twitter, Cydiahelp.com

Dnes nejčtenější

.