Zavřít reklamu

Superbrothers S&S EP, pro spousty neznámá hra, která se bohužel ztratila v záplavě AppStoru, pro jiné  jde o aplikaci, která je na několik hodin přenesla do zcela jiného světa. Prakticky jde o klasickou point-and-click adventuru, což na první pohled konzumního hráče jako jsem já, odradí vidinou desítek hodin hledání přihlouplých kombinací předmětů a neustálým klepáním po displeji bez jakéhokoliv postupu vpřed. Tyto předsudky však zmizí již při prvním spuštění.

Prostě WOW!
Zpracování hry je zcela unikátní. Tvůrci dokonale zkombinovali „vintage“ 8bitovou grafiku, která na hráče dýchne nostalgií let 90tých, s podmanivým příběhem, který je dokonale podkreslován psychedelickou hudbou Jima Guthriea. Hudba zde zastává opravdu silnou stránku (věřte, že u toho osamělého kytaristy několik minut pobudeteJ). Hra si hráče podmaní a opouštět ji bude jen nerad-přece jen příběh na hraně snu a reality je něco co se nám běžně do našich iOS zařízení nedostane.

SS&SEP1
   
SS&SEP5

Ovládání-klasika
Jak jsem psal výše, hra čerpá z klasického point-and-click systému (prosté dvojí klepnutí se využívá k interakci s okolím), nicméně je zde i možnost boje, který vyvoláte přetočením zařízení do vertikální polohy. V bojovém modu jednoduše klepnete na jedno ze dvou tlačítek, kterými používáte meč a štít. Je tedy jasné, že lze  očekávat i nějaké ty bojůvky, na což u adventur moc zvyklí nejsme-krom vlků budete „krotit“ i mocné trojúhelníky (ano, tvůrci zjevně byli pod vlivem návykových látek).

Integrace s Twitterem???
Hra nabízí integraci s Twitterem, a během ní tak máte možnost průběžně odesílat tweety z jejího dění. Tweetování je řešeno, stejně jako in-game menu a dialogy, velmi vkusným a nerušivým způsobem. Prostě a jednoduše se v pravém horním rohu displeje objeví malé tlačítko, které buď ignorujete a nebo klepnutím aktivujete na což se vás zeptá „Tweet this?“, dalším klepnutím můžete tweet odeslat. Takhle můžete tweetovat každý objev ve hře či dialogy-ty jsou jen přetlumočeny hlavním hrdinou. Pokud integraci s Twitterem budete používat, měli by jste asi zvážit dopady na Vaše followery-přece jenom, po přečtení tweetu o zkrocení trojúhelníku si obyčejný smrtelník bude možná připadat divně.

SS&SEP3
   

Resumé
Sworcery je zcela unikátním počinem a tak je s ní i třeba nakládat. Pokud se dokážete poddat vábivé hudbě a zpracování, budete zcela nadšeni. V opačném případě by jste měli sáhnout po jiné adventuře. Jedno je ale jisté a to, že tvůrci v Capybara Games se podezření o užívání návykových látek jen tak nezbaví :) .

Dnes nejčtenější

.