Zavřít reklamu

Ako sme už oznámili, pred pár dňami vydal Apple re-aktualizáciu iOS 5.0.1 s kódovým označením 9A406, ktorá je dostupná len pre model iPhone 4S. Stala sa známou hlavne tým, že nemá zašifrované hlavné súborové systémy ako predchádzajúce verzie, čim umožnila legálny prenos Siri portu do starších zariadení. Predpokladalo sa, že nová aktualizácia vyrieši hlavne problém s rýchlym vybíjaním, kedy niektorým používateľom klesla batéria iPhonu 4S za hodinu aj o 10%, napriek tomu, že ho vôbec nepoužívali.

 

Avšak server MacRumor informoval, že dôvodom tichej aktualizácie bolo riešenie chyby pri, ktorej za určitých podmienok  má iPhone 4S problém s rozpoznaním mini-sim karty, čo vedie chybovým hláseniam  „Nie je nainštalovaná žiadna SIM karta“ alebo „Neplatná SIM“. Podobne aj stavový riadok zobrazuje „Žiadna služba“ prípadne „Hľadanie“.

Apple odporúča všetkým vlastníkom najnovšie modelu, ktorý majú vyššie spomenuté problémy aktualizovať svoje zariadenie podľa nasledujúcich krokov:

  1. Zálohujte vaše zariadenie prostredníctvom iCloud alebo iTunes.
  2. Obnovte vaše zariadenie prostredníctvom iTunes.
  3. Po úspešnom procese si obnovte váš obsah a nastavenia zo zálohy.
  4. Overte si v Nastavenia > Všeobecné > Informácie, či používate najnovšiu verziu iOS 5.0.1 (9A406).

Každopádne správy od užívateľov naznačujú, že v niektorých prípadoch tento problém stále pretrváva. V tomto okamihu nie je známe, prečo sú výsledky zmiešané. Konkrétnejšie závery nám ponúkne až oficiálna správa od Applu.

iPhone4S

Dnes nejčtenější

.