Zavřít reklamu

Nově aktualizovaná aplikace Google+ se osvědčila i při plnohodnotném užívání po celý den. Existuje sice zatím jenom ve verzi pro iPhone, ale ani při zvětšení na obrazovku iPadu se nic výrazně nezmění. Aplikace je opravdu lepší, jak graficky, tak na přenos dat, než prohlížení streamu v prohlížeči na vašem přístroji. Google vás totiž přesměruje na mobilní stránku Google+, která není nijak zvlášť graficky bohatá, v aplikaci si s ní ale poradili obstojně. Hned po spuštění aplikace uvidíte všechny kategorie, které můžete používat prohlížet. Žádnou změnu, nějaké omezení, nebo neplhodnotnost oproti prohlížení na počítači jsem nenašel. Snad možná jen videohovory, které zde uskutečnit nemůžete. Samozřejmě si můžete prohlížet Stream, hlavní stranu, kde se zobrazují nové příspěvky. Velikost aplikace odpovídá přibližně velikosti jedné zprávy, díky čemuž nebude text moc malý, nebo naopak nebudete číst jeden příspěvek na několikrát.

V aplikaci můžete používat multitouch gesta, díky který můžete jednoduše přepínat mezi kruhy, vaším profilem, hlavní stranou aodtatními kategoriemi této sociálnim sítě.

IMG_0156

Poslední update s sebou také přinesl nahrávání fotek v plné rozlišení. Nahrávání a sdílení obrázků je velice jednoduché. Jako jedno z alb uvidíte fotogalerii svého přístroje, kde jen jednoduše označíte a sdílíte i vícero fotografií najednou.

 

IMG_0155

V první volbě, Streamu, se zobrazují všechny příspěvky podle toho, jak si nastavíte jejich řazení. V horních rozích máte na výběr vždy ze dvou možností. Vlevo je volba „V okolí“, kde se zobrazí všechny zprávy napsané někde ve vašem okolí. Na druhé straně najdete volbu „Příchozí“, kde se popravdě přiznám, nevím, co přesně to znamená. Myslel jsem, že to bude něco jako zprávy, ale po tom, co se mi tam začaly objevovat příspěvky od přátel v mých kruzích, jsem usoudil, že to tak asi nebude.

Ještě výš jsou potom tři tlačítka, díky kterým se můžete buď vrátit na hlavní stranu, napsat nový příspěvek, nebo se ohlásit, sdílet, kde se právě nacházíte.

Za zmínku určitě stojí taky vypracovaný Messenger, který zde zastupuje pozici chatu. Jednoduché ovládání, rychlé přijímání a odesílání zpráv.

Práce s oficální aplikací Google+ je opravdu jednoduchá, rychlá, opravdu se jim tahle aplikace povedla. Samozžejmě je zcela zdarma.

Dnes nejčtenější

.