Zavřít reklamu

Následující článek zcela nekoresponduje s obsahem serveru Letem světem Applem, ovšem vzhledem k tomu, že Apple přinesl do ČR Černý pátek, podíváme se co tato akce znamená a jak probíhá v USA. Každý rok můžete na konci listopadu vidět snad ve všech sdělovacích prostředcích, jak se lidé hádají, někdy i mlátí o kusy oblečení, televize a nebo třeba filmy na DVD. Nikdy jsem ale nevěřil, že to může být až tak hrozné.
Všechno začíná poslední čtvrtek v listopadu Dnem díkůvzdání. Pro Američany je to jeden z nejdůležitějších svátků v roce. Děti bydlí v jiných státech a často je to tak jediný den v roce, kdy je celá rodina pohromadě. Není to úplně stejné jako naše dožínky, v Americe se děkuje, za vše dobré. Ne jen tedy za úrodu a jídlo, ale i za to, že jste zdraví, máte kde spát… Tradičně již ke Dnu díkuvzdání patří krocan, nádivka, dýňový koláč a všechny možné dobroty. Lidé jí opravdu hodně a celý den tráví s rodinou, kterou třeba celý rok neviděli. V televizi je fotbal, první vánoční filmy a všichni čekají na páteční nákupy. Co jsem slyšel, tak letos poprvé obchodní centra otevíraly o půlnoci a Walmart dokonce už v deset večer. Většinou i řetězce, které jsou otevřeny 24/7 mají na pár hodin zavřeno, aby se na nápor ,,šílenců‘‘ připravili.

Našel jsem několik pro mě zajímavých akcí. Ceny jsou včetně tax.

  • Holící strojek Braun 123$ (v ČR asi šest a půl tisíce)
  • Herní konzole PS3 s dvěma hrami 217$
  • PSP 108$
  • Různé nové hry jako Battlefield 3 30$
  • iPod Touch 8GB 217$ + 50$ iTunes card zdarma
  • Notebooky a fotoaparáty se slevou několik set dolarů

Ve čtvrtek navečer jsem se vypravil do Walmartu. To co jsem viděl mi vyrazilo dech! Představte si obchod, řekněme jako dvě Tesca úplně plný lidí, tak že se v něm nedá hnout. Lidi na sebe řvou, tahají se o všechno možné a jsou snad schopni i zabíjet, jen aby právě oni získali levnou televizi. Po pěti minutách jsem jakýkoliv boj vzdal. Naštěstí jsem zjistil, že téměř vše se dá objednat online s poštovným zdarma.

Dnes nejčtenější

.