Zavřít reklamu

Advanced Computer Apps je má každodenní první hodina ve škole. Většinou funguje tak, že v pondělí přijdu do školy a na plátno je pomocí iPadu promítáno zadání na celý týden, které si opíši a v pátek musí být vše nahráno v mé složce na serveru. Je vcelku jedno, zda projekty uděláte ve škole či doma. Pokud je ovšem nedodáte, budete mít problém. Photoshop, MS Asset,  iMovie, GarageBand, Excel, iWeb… Zadání se každý den liší. Pokud se učíme s Photoshopem, učitel nám promítne několik tutoriálů a řekne, jaké úpravy si představuje. Nejvíce mě ale zaujalo natáčení reklamy pro školu. Měli jsme na to čtrnáct dnů. Mohli jsme se volně pohybovat po prostorách školy a pořizovat záznamy. Učitelé nám věří a nikoho ani nenapadlo jít třeba domů.

Velice se mi líbí, jak jsou řešeny Macy v naší počítačové učebně. Na každém MacBooku Pro jsou přes Boot Camp nainstalovány Windows XP. Mac OS X je skvělý systém, ale přiznejme si, že nemá takovou softwarovou  podporu jako Windows. Za sebe řeknu, že když jsem tuhle kombinaci viděl poprvé, bral jsem to jako vrchol nejvyššího barbarství. Teď, s odstupem času uznávám, že je to velmi užitečné. Nejlépe jsou pak řešeny iMacy. Na každém z nich jedou Windows virtuálně pomocí Parallels Desktop na druhém monitoru, který je většinou vypnutý. Není ale nic snazšího, než zmáčknout tlačítko a přejet kousek myší.

Advanced Computer Apps je asi můj nejoblíbenější předmět. Líbí se mi, že se zakládá spíše na praxi, než na teorii. Své úkoly většinou zvládnu do středy a jelikož je můj učitel velmi vstřícný, posledních pár týdnů mě nechal ve volném čase studovat Xcode, za což jsem velmi vděčný, protože během týdne moc volného času nemám. Občas mě ale velmi štve blokování některých webových služeb. Chápu, že blokují sociální sítě, ale třeba na Youtube se dostanou pouze učitelé. Dokonce se nemohu přihlásit ani na svůj osobní mail. Ve škole je sice Wi-Fi, ale nastavena pouze na školní notebooky.

Na pobavení přidám jeden z mých vůbec prvních projektů v Photoshopu. Není to žádná sláva, ale doufám, že se zasmějete :)

 

Jirka v NYC

 

Dnes nejčtenější

.