Zavřít reklamu

Chvíle kdy bude stačit iPhone položit na sedadlo řidiče a pomocí služby SIRI mu říct kam má řídit, zatím ještě nenastala. Všichni tak musíme chtě nechtě absolvovat autoškolu, s tím nám však iPhone již pomoci dokáže. Zatím sice pouze s jednou částí autoškoly, ovšem učení se na testy se díky mobilní aplikaci Autoškola stane zábavnější. Aplikace se v iTunes App Store prodává ve dvou verzích, ve verzi pro Slovenskou republiku a ve verzi pro Českou republiku. Aplikace obsahuje několik stovek otázek ze všech kategorií, se kterými se při testech v autoškole můžete setkat. Pojďme se podívat, zda vás skutečně připraví na získání řidičského průkazu.

Aplikace je příjemně graficky příjemně zpracována, takže vás při vyplňování testů nerozptylují žádné zbytečné animace nebo obrázky. Osobně se mi velmi líbí, že při některých otázkách jsou namalovány značky pouze graficky, ne jiných jsou zase skutečné fotografie, z reálných dopravních situací. Je možné, že právě díky reálným fotografiím vás testy neomrzí a budete je vyplňovat s chutí. Součástí aplikace jsou testy pro získání řidičského průkazu skupin A, B, C, D.

 

Aplikace nabízí možnost vybrat si kompletní test, ve kterém jste časově omezeni a musíte odpovědět na 25 náhodně vygenerovaných otázek, které mají různou bodovou hodnotu. Maximální počat bodů, které můžete získat je 50, abyste dostali řidičský průkaz, je nutné dosáhnout minimálního počtu 43 bodů v česku, na slovensku pak 45 bodů. Tento test vychází z aktuální formy testu, které absolvuje každý uchazeč o řidičský průkaz na konci autoškoly. Součástí aplikace je však také možnost absolvovat cvičné testy s jednotlivých okruhů otázek:

  • Pojmy, povinnosti
  • Jízda vozidly
  • Ostatní ustanovení
  • Dopravní značky
  • Řešení dopravních situací
  • Zásady bezpečné jízdy
  • Související předpisy
  • Podmínky provozu vozidel
  • Zdravotnická příprav

Forma testů a otázky jsou přesně takové, jaké nařizují současné zákony u opravdových testů v autoškole. Ať již budete absolvovat autoškolu v Česku nebo Slovensku, vždy si můžete být jisti, že  v aplikaci Autoškola vyplňujete aktuálně platné otázky, jejichž zdrojem je Věstník dopravy MD ČR/SR k datu 1. 9. 2011.

Resumé

Aplikace Autoškola je příjemnou změnou oproti listování učebnicí při vyplňování testů pomocí tužky. Velkou výhodou je, že si takto můžete testy dělat kdykoli a kdekoli, aniž byste sebou museli mít cokoli jiného než mobilní telefon iPhone nebo multimediální přehrávač iPod touch. Je jedno zda jste v posteli, v tramvaji, ve škole nebo čekáte na kamaráda, testy můžete kdykoli spustit a vyzkoušet si své znalosti. Aplikace obsahuje všechny otázky ve své paměti, proto není nutné při jejím používání připojení k internetu. Jedinou mou výtku představuje fakt, že aplikace je skutečně pouze souhrnem testů, na které vás však již sama o sobě nedokáže připravit. Je škoda, že součástí není také učebnice, díky které byste po přípravě absolvování testů zvládli levou zadní. Na druhou stranu chápu, že za cenu 2,99Euro, není možné vytvořit aplikaci včetně učebnice autoškoly. Aplikace je stabilní, funguje zcela plynule a její používání je příjemné. Pokud se chystáte na autoškolu, mohu ji s klidným svědomím doporučit.

Dnes nejčtenější

.