Zavřít reklamu

V jednom z komentářů pod našim článkem vzpomínal čtenář skutečnost, proč neuvedeme jaký byl Steve Jobs ze své stinné stránky. Informace o tom, jak vyhazoval lidi při potkání, jak dokázal seřvat i vrcholné manažéři a tak dále, pochází z knihy Jak myslí Steve Jobs. Samozřejmě se na internetu vyskytují články a najde je i zde, kde se uvádí, jak drsný dokázal být Steve Jobs šéf. Ovšem mám pocit, že v souvislosti s jeho úmrtím se řeší stále jen produkty, které dokázal vytvořit ve spolupráci se svým týmem. Již při svém komentáři na ČT24 jsem však zapomínala, že Steve Jobs dal šanci každému člověku na světě vydělat během pár hodin doslova miliony dolarů. Apple vytvořil ekosystém, do kterého se může zapojit opravdu každý, je jen na vás zda toho využijete.

Steve Jobs a Apple dokázal nabídnout práci každému člověku na světě, bez rozdílu věku, rasy, pohlaví a dokonce i vzdělání. Díky iTunes App Store, Mac App Store, iBooks Store a Music Store může naprosto neznámý člověk prorazit a začít vydělávat obrovské peníze ze dne na den. Když pošlete aplikaci nebo knihu ke schválení do prodeje pomocí App Store/iBooks Store, nikdo se vás neptá kolik jste již napsali knih, kolik naprogramovali aplikací a jaké máte dosažené vzdělání. Pokud dodržíte několik pravidel týkajících se přímo aplikace/knihy, Apple ji začne prodávat. Začne ji prodávat lépe než jakýkoli prodejce na světě, začne ji prodávat mnohem více lidem, než jakýkoli prodejce na světě. Když jsme dal svou knihu do iBooks Store, bylo neuvěřitelné uvědomit si, že najednou si ji může stáhnout 300 000 000 lidí, kteří mají svůj účet na iTunes Store.

Dovedete si představit jaké náklady byste museli vynaložit na to, aby vaše kniha byla v poličce tolika knihkupectví, které navštíví 300 000 000 zákazníků denně. Apple vám to nabízí a zcela zdarma. Dovedete si představit jaké náklady byste museli vynaložit na to, aby vaši knihu někdo postavil na čestné místo před 300 000 000 zákazníků denně a dělal vám tak reklamu? Apple vám to nabízí zcela zdarma, stačí se jen dostat do TOP10 v iBooks Store, do TOP10 v App Store. Apple nemá sebemenší problém nabízet váš titul stovkám milionů zákazníků a pokud se dostanete do top pozicí v prodejnosti, máte jistou také propagaci. Nejgeniálnější myšlenkou pro běžného člověka jako jsem já je ta, že nemusí investovat do vývoje aplikace nebo psaní textu ani jedinou korunu. Stačí po večerech napsat knihu, vytvořit aplikaci a zdarma ji vložit do App Store/iBooks Store.

Proto abyste vydělali miliony dolarů, nebo aby vás živilo to co vás baví, není potřeba mít žádné školy ani zkušenosti. Stačí mít schopnosti a skvělý nápad, který dokáže upoutat uživatele. Apple v podstatě ještě zdvojnásobil fakt, že internet je jediné místo na světě, kde se dají vydělat miliony bez jediné investované koruny. Samozřejmě je pak potřeba připomenout také fakt, že se můžete dostat do Apple Store a nabízet své produkty přímo v prodejnách společnosti Apple. K tomu už však je potřeba jistá finanční investice, jelikož prodávané produkty v Apple Store je potřeba nejprve vyrobit.

Samozřejmě, že lidí kteří opravdu zbohatli na iBooks nebo App Store je jen malá hrstka. Na druhou stranu je opravdu velké množství lidí, které prodeje aplikací nebo knih pomocí těchto online obchodů bez problému živí a jen díky Applu a Stevu Jobsovi mají práci, která je nejen baví ale hlavně uživí!

Dnes nejčtenější

.