Zavřít reklamu

Správný nadpis by měl být asi trošku jiný, konkrétně proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě. Pánové z Mobee Technology, kteří stojí za Magic Charger pro Apple Magic mouse jehož recenzi si můžete přečíst zde, se rozhodli, že je nebaví každé tři měsíce měnit dvě tužkové baterie v Apple Wireless Keyboard. Z toho důvodu vymysleli zařízení, které tomuto velmi závažnému problému zabrání. No a co že budete mít bezdrátovou klávesnici s drátem, no a co že bude dvakrát tak velká, no a co že vám z ní bude na konci koukat další kus hliníku, no a co budete stylový! Pojďme se podívat na to, jakou alternativu nabízí Mobee Technology k nabíjení Magic Trackpad a Apple Wireless Keyboard trochu podrobně a třeba se vám nakonec zelená energie ve vaší klávesnici zalíbí natolik, že vyhodíte baterky a koupíte The Magic Bar!

Vyměňte baterie za Magic Bar

Když mi výrobce poslal The Magic Bar, první co mě napadlo bylo, zda mám vážně vyměnit dvě AA baterie za zařízení ukryté v krabici téměř stejně velké jako je ta od Apple Wireless Keyboard. Upřímně když jsem rozbaloval balení, přišlo mi že na krabičku bylo spotřebováno víc peněz než na samotné nabíjecí zařízení. Tak kvalitní balení jsem totiž ještě u příslušenství pro počítače Apple neviděl a troufám si říct, že hned tak ani neuvidím. Při prvním zapojením stačí z klávesnice vytáhnout dvojici baterií a místo nich vložit váleček, který je na nahrazuje. Pozor, The Magic Bar je kompatibilní pouze s novou generací Apple Wireless Keyboard, která je na dvě baterie, s předchozí verzí na trojici AA baterii není kompatibilní. S The Magic Bar můžete nabíjet také Apple Magic Trackpad. Nyní stačí připojit nabíjecí stanici pomocí přiloženého kabelu ve stylové bílé barvě do USB portu. Nabíjecí stanice obsahuje diodu, jejíž barvy signalizují stav nabíjení klávesnice. Pokud dioda svítí zeleně je klávesnice plně nabita, pokud zeleně bliká, právě probíhá nabíjení. Pokud svítí dioda červeně, čeká The Magic Bar na připojení klávesnice, pokud dioda červeně bliká, je něco špatně. Rozměry Magic Bar jsou 300 x 45 x 25 milimetrů a jeho váha je 188 gramů. Váha Battery Pack který dáváte do Apple Wireless Keyboard, případně do Magic Trackpad je pak 38 gramů.

Instalaci Magic Bar zvládnete během 60 vteřin! – Video z produkce Letem světem Applem


*Video z produkce Letem světem Applem, další videa najdete na našem YouTube kanále, který má již více jak 913 000 zobrazení!

Provoz

Při používání klávesnice není potřeba mít samotný Magic Bar připojený k USB. Můžete jej klidně odložit do šuplíku a použít jen v době, kdy se Battery Pack vybije. Samotné nabíjení pak probíhá pomocí indukce, takže stačí klávesnici zasunout do nabíjecí stanice a okamžitě začne probíhat nabíjení. The Magic Bar je přesně tak široký, jako je samotná klávesnice s Battery Packem, ten totiž zhruba o jeden centimetr přesahuje šířku klávesnice a vyčnívá z ní ven. Battery Pack má výdrž 10 dní, což je o mnoho méně než běžné baterie. Dvojice baterií vydrží v Apple Wireless Keyboard při každodenním dvanácti hodinovém použití a bez vypínání klávesnice více jak tři měsíce, jak vím z vlastních zkušeností. Na rozdíl od toho Battery Pack má výdrž pouze deset dní a je potřeba počítat s tím, že nabíjení zabere šest hodin. Podle výrobce vydrží Battery Pack 500 nabíjecích cyklů. To tedy znamená, že vám klávesnice bude fungovat s Magic Bar spolehlivě pět tisíc dnů.

the-magic-bar

Resumé

Ve výsledku tedy pokud nechcete kupovat každé tři měsíce nové baterie máte dvě možnosti. Koupit si nabíječku a nabíjecí baterie, jako je například Apple Charger, jejíž recenzi si můžete přečíst zde. Tu v současné době koupíte za 600Kč včetně šesti nabíjecích baterií. To znamená, že můžete mít dvě baterie v Magic Mouse/Magic Trackpad, dvě baterie v Wireless Keyboard a dvojici baterií nabitých v šuplíku a připravených k okamžité výměně, která trvá zhruba deset vteřin. Druhou možností je pak koupě The Magic Bar, kdy musíte každých deset dní zapojit klávesnici na napájecí stanici a šest hodin pracovat místo s bezdrátovou klávesnici s drátovou klávesnicí. Za toto řešení zaplatíte 59$, tedy zhruba 1060Kč. Výběr je jen na vás.

the-magic-bar

Obsah balení

  • Battery Pack v délce dvou AA baterií
  • Magic Bar nabíjecí stanice
  • Návod k obsluze
  • Micro USB kabel v bílé barvě (105 cm dlouhý)

 

Popis od výrobce

Indukční technologie nabíjení: Nabíjení Apple Wireless Keyboard & Magic Trackpad bude velmi jednoduché, stačí zasunout klávesnici do Magic Baru.
Magic Mouse klávesnice Kompatibilita: Plně kompatibilní s Apple Wireless Keyboard (2xAA) a Apple Magic Trackpad.
Magic Mouse klávesnice Ekologičtější způsob, jak používat Apple Wireless Keyboard & Magic Trackpad ™: Již nemusíte měnit baterie ve vaší klávesnici a zároveň ji rozebírat pokaždé, když dojde kapacita baterii.
Magic Mouse klávesnice Cenově efektivní řešení pro domácnost i kancelář:Magic Bar je efektivní z hlediska nákladů na používání již po prvním roce domácího použití a dokonce po pouhých šesti měsících použití klávesnice Apple Wireless Keyboard v kanceláři.
Magic Mouse klávesnice USB napájení: Nabíjení klávesnice probíhá pomocí USB portu.
Magic Bar Recyklovatelné: The Magic Bar je kompletně vyroben z hliníku

Dnes nejčtenější

.