Zavřít reklamu

Český finanční server Měšec.cz připravil pro uživatele mobilního telefonu iPhone, multimediálního přehrávače iPod touch a tabletu iPad stejnojmennou aplikaci. Již dávno totiž iPhone vystřídal manažerské Nokie v kapsách businessmanů, podnikatelů, marketérů a také bankéřů. Když se navíc ukázalo, že stejné zabezpečení, kterým se chválilo BlackBerry nabízí také telefon od Apple, ocitl se také v kapsách zaměstnanců bank. Nejen pro tyto lidi je určena aplikace Měšec.cz, kterou si můžete zdarma stáhnout z iTunes App Store zde – Aplikace Mešec.cz.

Aplikace nabízí nepřetržitý přehled o aktuálních kurzech českých a zahraničních akciích, komoditách, podílových fondech a o forexovém trhu. Tím pádem se v podstatě jedná o obdobu aplikace Stacks, která je Applem předinstalovaná jako součást operačního systému iOS, ovšem určenou pro české prostředí. Aplikace od Apple ovšem nenabízí pro našince to nejdůležitější, tedy obchodování na Pražské burze. To však aplikace Mešec.cz hravě zvládá a nabízí k tomu také dalších více jak 352 akciových trhů. Konkrétně jsou součástí aplikace: České trhy: SPAD, KOBOS, RM-Systém. Zahraniční trhy: ATX (Rakousko), BUX (Maďarsko), Dow Jones (USA), NASDAQ (USA), DAX (Německo), SAX (Slovensko, WIG-20 (Polsko). 27 komodit a téměř 1000 podílových fondů.

Z pohledu běžného uživatele

Pro mě jako běžného člověka, který je zvyklý stav akcií sledovat v pravidelném sestřihu na ČT24, je aplikace příjemným řešením jak sledovat vývoj akcií českých společností. Jako velmi přínosnou pak vidím funkci Zpravodajství, díky kterému mám naprostý přehled nad vším, co se okolo akciových trhů děje a zejména pak, proč se to děje. Je totiž hezké, že vím o dnešním pádu akcií na amerických burzách, ale mě jako běžného člověka mnohem více zajímá zpráva, že se tomu tak děje v důsledku prohloubení řecké krize a strachu z neúspěchu Euro valu. To vše si jedním kliknutím přečtu v sekci Zpravodajství a samozřejmě v rodném jazyce. Jednoduché ovládání navíc umožňuje okamžitou volbu společností jejíž akcie chcete sledovat. Velmi zajímavou možností je pak interaktivní přejíždění prstem po grafu akcií s tím, že se automaticky mění datum a hodnota akcií podle toho, na kterém místě grafu se pohybujete.

 

Resumé – aplikace pro laiky i profesionály

Aplikace nabízí dostatek kvalitních informací jak pro uživatele, kteří je potřebují ke své každodenní práci, tak i pro běžné lidi. Zejména běžný uživatel aplikace, který nemá přehled o tom jak burzy fungují, získá díky aplikaci Mešec.cz informace, ze kterých se naučí předvídat vývoj akciového trhu a zejména pochopí jak jednotlivé situace ve světě i u nás ovlivňují ekonomickou situaci na burzách. Na zprávy o bankrotu Řecka již nebudete nahlížet jako na něco, co se vás netýká, protože na dovolenou přece lítáte do Afriky.

Dnes nejčtenější

.