Zavřít reklamu

S blížícím se představením nového mobilního telefonu iPhone páté generace (skutečné označení telefonu zatím není známo) se internet hemží informacemi o jeho výbavě. Ačkoliv ještě není jisté jaký telefon nabídne fotoaparát (nejvíce se spekuluje o 8 megapixelovém rozlišení) nebo třeba procesor (s největší pravděpodobností bude telefon obsahovat procesor Apple A5, který v současné době pohání tablet iPad 2), je téměř jisté, že další generace iPhonu bude mít větší displej.

O velikosti displeje můžeme opět pouze spekulovat, ovšem jenom navýšení rozměru úhlopříčky displeje ze současných 3,5 palců je jedinou možností, jak udržet nové iPhony konkurenceschopné v porovnání s modely Samsungu. Rozměry displejů současných Samsungů totiž hravě přesahuje úhlopříčku 4 palce a nový Samsung Galaxy Note dokonce obsahuje displej s úhlopříčkou 5,3 palce. U iPhonu páté generace se nejčastěji spekuluje o rozměru 4 palce, což by při zachování současného rozlišení (kvůli podpoře aplikací a her) vedlo k hustotě pixelů zhruba 280 bodů na palec. Druhým rozlišením, o kterém se spekulovalo, bylo rozlišení 3,7 palce, což by oproti současnému rozlišení 3,5 palců představovalo jen nepatrné navýšení rozměru úhlopříčky.

designspecs

Spekulace o větším displeji iPhonu 5 rozvířila zpráva serveru Macrumors, podle které měla redakce zmíněného serveru možnost prozkoumat obal, který je speciálně určený přímo pro iPhone 5. Po přeměření posuvným měřítkem došli redaktoři k rozměrům, který by nový iPhone 5 opravdu mohl mít. Zda tomu tak opravdu bude a jakou výbavu bude nový iPhone mít se dozvíme nejpozději do měsíce.

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.