Zavřít reklamu

Tisková zpráva: Společnost Apple oznámila, že dosavadní CEO Steve Jobs rezignoval na post generálního ředitele a nahradil jej Tim Cook, který dříve pracoval u společnosti jako Chief Operating Officer. Steve Jobs se stal předsedou představenstva a Tim Cook jedním z jeho členů.

Vize Steva Jobse zachránily společnost před úplným krachem a poli nových technologií, prohlásil Art Levinson, předseda společnosti Genentech a jeden z členů představenstva společnosti Apple. Steve Jobs je pro Apple nesmírně důležitý, byl to on, kdo do Applu přivedl spoustu úžasných a kreativních lidí, ze kterých sestavil svůj špičkovýc tým. V nové roli předsedy představenstva nám stále může předávat své bohaté zkušenosti.

Steve Jobs si je také jistý, že Tim Cook je jediným vhodným kandidátem, který by jej mohl nahradit. Cook pro Jobse pracoval dlouhých 13 let, během kterých prokázal svůj talent vést velkou společnost jakou je právě Apple. Po odstoupení z funkce doporučil Steve Jobs jako svého nástupce právě Tima Cooka.

Ten se v Applu dříve staral hlavně o celosvětový prodej a provoz. Staral se také o služby a podporu na několika klíčových trzích. Dříve již společnost kvůli chatrnému zdraví Steva Jobse několikrát vedl.

Apple je tvůrcem počítačů Mac, operačního systému OS X, iLife, iWork, iPodu, iPadu, iPhonu a také revolučního hudebního obchodu iTunes Store. Nedávno představený iPad 2 definuje budoucnost mobilních zařízení.

Dnes nejčtenější

.