Zavřít reklamu

Podle serveru cultofmac.com se s největší pravděpodobností opozdí vydání nové generace tabletu iPad, který je prozatím označován jako iPad 3, až na rok 2012. Hlavním důvodem, proč bylo vydání nového iPadu posunuté z původního podzimního termínu 2011 je nejspíše fakt, že Apple by měl nové iPady vybavit displeji s retina rozlišením, které ovšem dodavatelé nestačí vyrábět dostatečně rychle.

Zprávu o tom, že nový iPad 3 dorazí na pulty obchodů až příští rok zveřejnil i server DigiTimes, podle kterého musel Apple kvůli omezeným dodávkám zrušit původní časový plán, týkající se nového iPadu. Apple prý původně počítal s tím, že první dodávky iPadu 3 budou dostupné již ve třetím čtvrtletí roku 2011 (údajně mělo jít o 2 miliony kusů). Další dodávky (až 6 milionů kusů) měly být obnoveny až ve čtvrtém čtvrtletí. Touto strategií chtěl Apple využít velký potenciál předvánočního trhu, kdy tržby dosahují závratných výšin.
Retina displej ale jediným důvodem zpoždění iPadu 3. V něm Apple s největší pravděpodobností použije nový procesor Apple A6, který je ale stále ve fázi testování a Apple ho bude moci použít nejdříve příští rok. Varianta iPadu 3 se současným procesorem A5 je velice nepravděpodobná. Zájemci o nový iPad tak zatím musejí čekat.

Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.