Zavřít reklamu

Evisu je japonská návrhářská oděvní společnost, která se specializuje na výrobu prémiových a limitovaných kolekcí, především džínového oblečení.

Značku formálně založil Hidehiko Yamane v roce 1991 v japonské Osace, ačkoliv tvorba a plánování k vytváření vintage džínsů probíhala již několik let před tím. Yamane se vyučil jako krejčí, ale jeho láska k džínovině a jeho zklamání z masové výroby a nekvalitních materiálů, ho vedlo k obchodování s exportem vintage oblečení. Později začal, dávat dohromady prvky nutné pro reprodukci vintage-style džínů. To si vyžádalo pořízení strojů až 40let starých, které ovládali technologii, která se používala kdysi. Počáteční výroba dokázala vytvořit kolem 14 kůsů džínů denně, na ně Yamane sám a ručně maloval loga.

Ačkoli zpočátku Evisu byla jen práce z lásky, než komerční podnik, džíny Evisu zaujali japonský módní svět a to byl jen malý krůček k prosazení se i dál do světa. V 90. letech Yamane představil kolekce inspirované námořnickým stylem a později golfovou kolekci. V roce 1999 představil svou první dámskou kolekci Evisu Donna.

V roce 2009 prošel Evisu oživením díky novému generálnímu a kreativnímu řediteli, kterým se stal Scott Morrison.

Dnes je Evisu plnohodnotná značka, která nabízí opravdu bohatý a široky sortiment. Evisu má nyní okolo 65 obchodů v Japonsku.

Evisu také spolupracovalo s mnoha značkami na tvorbě unikátních kousků a menších kolekcí. Za zmínku určitě stojí spolupráce se značkou Puma, Common Projects, Mandarina Duck…

Dnes nejčtenější

.