Zavřít reklamu

V sobotu spustil Apple pro vývojáře “MobileMe to iCloud transition service“ (služba přechodu z MobileMe na iCloud) a tím i odhalil veřejnosti své plány ohledně převodu existujících účtů MobileMe na iCloud.

I přesto že účty MobileMe a iCloud jsou docela rozdílné, je zde několik společných vlastností. iCloud bude i nadále zajišťovatelem Mailu, kontaktů, kalendářů a záložek, stejně tak bude pokračovat podpora Find My Phone a Back to My Mac. Podpora ostatních služeb jako je iWeb Publishing, Galerie, a iDisku bude ukončena. iCloud přidává k původním službám několik nových. Mezi ně patří iTunes in the Cloud, Photo Stream, Documents in the Cloud, Automatické stahování aplikací a knih a zálohování a restorování iOS zařízení.

Během přechodu slíbil Apple současným uživatelům MobileMe účtů s ročním předplatným zachování jejich dat a služeb až do 30. června  2012. Co však nebylo až do teď úplně jasné byla otázka, jak Apple vyřeší přesun předplaceného místa z MobileMe na iCloud. V současnosti má každý MobileMe účet k dispozici 20GB úložného prostoru.

mobileme_icloud

Apple se nakonec rozhodl každému MobileMe uživateli, který má předplacených 20GB, přidělit při přesunu na iCloud 20GB prostoru (plus 5GB, které jsou zdarma) bez poplatků. Dříve jsme vás informovali o cenách dodatečně dokoupeného úložiště na iCloudu. Cena za 25GB prostor činí ročně 40 amerických dolarů.

Uživatelé jsou sami přihlášeni k opakovanému automatickému předplatnému na další rok s tím, že si předplatné může do 30. června 2012 každý zrušit a nebude platit nic.

Zatím není úplně jasné kolik místa bude průměrný uživatel iCloudu ke svému fungování potřebovat. Apple tvrdí, že 5GB je víc než dost. Spuštění služby pro širokou veřejnost je očekávané na podzim tohoto roku společně s příchodem iOS 5.

Dnes nejčtenější

.