Zavřít reklamu

Předpokládám, že většina z Vás již ví o čem bude řeč. Geocaching nebo jestli chcete “lovení kešek” je celosvětová dobrodružná hra. Kešky po celém světě loví od 1.5.2000 a v průměru najde v jednom týdnu svojí kešku na 50.000 lidí.

A o co vlastně jde?
Nebudu se tu rozepisovat jelikož tyto informace najdete na specializovaných webech
Keška – nebo-li cache je předmět většinou box, krabička kde by měly být základní předměty jakožto logbook, tužka a informace pro náhodné nálezce.

  • Logbook – bloček do kterého se zapisují nálezci kešky. Někteří nadšenci si vytvářejí razítka, samolepky a další originální tagy.
  • Travelbug, Geocoin
  • Typy keší: Micro, Small, Regular, Large
  • Keše dle charakteru: Tradiční cache, Mystery cache, Letterbox, Earthcache, Event cache, Cash in trash out event

Hledání keší Vám rozhodně může zpříjemnit i třeba procházku Prahou, výlet do cizího města či návštěva u kamaráda. Je to hra pro mladé, staré, rodinu i přátele. Je to hra, kterou zvládnete při venčení psa – a ten Vám bude vděčný. Pražáky určitě nadchne výlet do krásné Divoké Šárky kde se to keškama jen hemží. Já osobně nejsem nijak vášnivou lovkyní, ale pokud mám čas, tak si ráda kešku lovit vyrazím. Na svém kontě jich mám zatím pouhých 7, ale jak mám možnost ráda si další ulovím . Jestli mě něco opravdu trápí, tak je to keška, kterou mám 15 metrů od baráku a zatím jsem nebyla schopna ji najít, jen doufám, že jí nikdo neukradl jelikož i tací se mezi námi najdou.
Pokud se rozhodnete začít s Geocachingem rozhodně doporučuji stránkywww.geocaching.cz a aplikace na andoid i ios s názvem geocaching – poznáte dle loga.

V aplikaci najdete přímo mapu kde se nacházíte, kde je keška a kolik metrů jste od ní. V případě nouze můžete použít nápovědu.
Tak přeji pěkný lov a v případě zajímavých zkušeností a typů na cache se podělte, ráda se nechám inspirovat.


*zdroj: geocaching.cz, wikipedia.cz

 

Dnes nejčtenější

.