Zavřít reklamu

1. Carlos Slim Helu

Je nejbohatším člověkem naší planety, zakladatel koncernu Grupo Carso a prezident velkého telekomunikačního podniku Telmex. Díky svým dobrý a někdy i kontroverzním vztahům se stal nejůspěšnějším prodejcem v Latinské Americe. Carlos se nikde nechlubí jakým jezdí autem, mě se podařilo zjistit že vzhledem k tomu jaký má majetek se jistě najde mnoho lidí kteří mu to nepřejou a proto ho jeho řidič vozí ve speciálně upraveném pancéřovaném Maybachu s62.

Maybach S622. Bill Gates

Je v tuto chvíli druhým nejbohatším člověkem, v roce 1975 založil firmu Micro – soft (později Microsoft). V roce 1994 zakoupil Gates Leicesterský kodex, sbírku prací Leonarda da Vinci,které jsou v současnosti jsou zapůjčeny v Seattleském muzeu umění. Bill Gates je také vášnivým milovníkem automobilů – mezi jeho největší klenoty patří nadčasové Porsche 959z roku 1984.

Bill Gates Porsche 9593. Warren Edward Buffett

Přezdívaný jako věštec z Omahy je americký investor, filantrop a obchodník. Své nesmírné jmění získal z chytrých investic, které uskutečnil prostřednictvím holdingové společnosti Berkshire Hathaway. I přes velké bohatství je známý neokázalým a střídmým životním stylem. Warren je milovníkem značky Lincoln a proto má hned několik modelů od této automobilové firmy. Mezi jeho nejoblíbenější patří Lincoln Town car. Lincoln Town Car Signature Series z roku 2001 není nikterak zvláštním vozidlem. Američan si zakládá na tom, že je jeho vůz vyroben v USA. Buffet si nechal na zakázku vyrobit u auta vinylovou střechu, což je prý hezčí.

Lincoln Town Car Signature Series4. Bernard Arnault

Francouz Bernard Arnoult s majetkem 26 miliard dolarů, hlava Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), největšího konglomerátu zabývajícího se luxusním zboží. Svůj majetek částečně zdědil a ještě více rozmnožil. Mezi jeho koníček patří jachty kterých vlastní hned několik. Jako svůj nejoblíbenější automobil uvedl Audi R8.

audi R85. Larry Ellison

Lawrence Joseph „Larry“ Ellisonje americký obchodní magnát, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Oracle Corporation. Ellison nedávno ukončil své vlastnictví šesté největší jachty na světě která údajně stála přes 200 milionů dolarů a prodal ji hudebnímu a filmovému magnátovi Davidu Geffenovi. Ellison je také například finančník BMV Oracle Racing týmu se kterým v roce 2010 získal americký pohár. Vlastní nespočetně exotických vozů jako například McLaren F1 nebo Lexus LFA. Jeho nejoblíbenější je Acura NSX.

Acura NSX6. Lakshmi Mittal

Je šéf a majoritní akcionář firmy ArcelorMittal, největší ocelářské skupiny na světě.Lakshmi Mittal se narodil15. června1950v Sadulpuruv indickém Rádžastánudo nijak bohatých poměrů. Otec byl nepříliš významným obchodníkem a v nevelkém domě žilo 20 příslušníků širší rodiny. K nejzajímavějším převzetím patří Mittalovy akvizice v Irsku, kde koupil ocelárnu za 1 libru (asi 40 korun) spolu s jejími dluhy a v Kazachstánu, kde dokázal z naprosto ztrátové ocelárny v Temirtau udělat ziskový podnik produkující téměř sedm milionů tun oceli ročně.  Je velký fanda vozů značky Ferrari, které je jeho nejoblíbenější ovšem neuvádí.

7. Amancio Ortega

Při zaslechnutí jména Zara se mnoha ženám rozzáří oči. Španělský módní dům patří mezi nejoblíbenější na světě a jméno si dělá i v Česku. Nejbohatší Španěl Amancio Ortega ho přitom vybudoval téměř z ničeho.Zara má před konkurencí náskok především v rychlosti, se kterou doputují oděvy z kreslířských prken designérů až na pulty obchodů.Jako většina boháčů, je i šéf Zary filantropem. Založil Nadaci Amancia Ortely, která štědře dotuje všechny možné aktivity od kultury až po vědu. Amancio je hrdým majitelem vozu Bugatti Veyron.

8. Eike Batista

Eike Batista otevřeně hovoří o tom, že jednoho dne budenejbohatším člověkem na světě. K tomu potřebuje své jmění ještě zdvojnásobit, již nyní má však našlápnuto, aby si svůj sen splnil. Podle posledního žebříčku Forbes je nejbohatším Brazilcem a v první desítce nejbohatších lidí světa je totiž v padesáti čtyřech letech nejmladší.V Brazílii začal Batista obchodovat se zlatem z dolů v amazonském pralese. Následně jeden z nich koupil a udělal z něj první mechanizovaný důl v Amazonii. Jak sám říká, podcenil počasí, technické záležitosti, nemoci i logistiku, ale důl se ukázal být „blbuvzdorný“ a prosperoval.  Jeho nejoblíbenější vůz je Mercedes Benz SLR McLaren.

9. Mukesh Ambani

Syn Shri Dhirubhai H. Ambaniho, zakladatele největší indické soukromé společnosti Reliance Industries se narodil v roce 1957 v Jemenu. Vystudoval chemické inženýrství na Bombajské univerzitě. Obdržel také titul MBA na Stanfordské Univerzitě v USA. V roce 2011 je dle serveru Forbes devátým nejbohatším mužem světa.Po vystudování, v roce 1981 nastoupil do společnosti svého otce Reliance. Zde započal přesun aktivit firmy z textilního odvětví do odvětví polyesterových vláken a dále do petrochemie, rafinérie ropy a rozvíjejích se odvětví produkce ropy a plynu.Založil jednu z největších a nejkomplexnějších informačních a komunikačních technologických společností na světě ve formě Reliance Infocomm Limited. Mukesh je nadšencem do limuzín, sám dokonce přiznal že 70% svých vozů nikdy neřídil. Do jeho sbírky patří vozy především značky Maybach a Rolls Royce.

Rolls Royce10. Christy Walton

V roce 2011 je Christy nejbohatší ženou světa, podle informací z března 2011 měla 26,5 miliard odlarů, z nichž většina pochází z akcí společnosti Wall-Mart, ale také z First Solar v němž investoval její v tuto chvíli již zesnulý manžel. V současné době bydlí v Jacksonu ve Wyomingu a má jednoho syna který se jmenuje Lucas. Christy ráda hraje golf a proto jezdí nejraději Range Roverem do kterého se jí vejde vše potřebně vybavení k vykonávání tohoto sportu.

Range Rover

Dnes nejčtenější

.